Húsételek

Készítsetekotthonfelvágottat!-Házikemencéssertéskaraj

Készítsetek otthon felvágottat! - Házi kemencés sertéskaraj

Hozzávalók
1.5 kg
sertéskaraj, csont nélkül
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 dl
víz
1 dl
fehérbor
1 fej
vöröshagyma
2 tk
pirospaprika
1 tk
méz
2 ek
étolaj
1 - 2 tk
szójaszósz

Elkészítés

A kemencés sertéskaraj első lépéseként az egész sertéskarajba egy vékony pengéjű késsel mély lyukakat szúrunk, és mindegyik lyukba belenyomunk egy-egy gerezd megpucolt fokhagymagerezdet. Jó alaposan sózzuk és borsozzuk és egy erősen felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Egy sütőedénybe ültetjük a húst, köré szórjuk a felkarikázott hagymát, köré öntjük a vizet és a fehérbort, majd kevés olajjal meglocsoljuk a karajt. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. A mázhoz kikeverjük a pirospaprikát, a mézet, az olajat és a szójaszószt. Kivesszük a sütőből a húst, visszahelyezzük a serpenyőbe, amiben elősütöttük és alaposan megkenjük a mázzal. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 15 percen keresztül sütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Kemencés sertéskaraj (Fotó: Szilágyi Nóri)

www.streetkitchen.hu

Ha szeretnétek, hogy jól induljon a reggeletek, akkor kezdjétek a napot házi felvágottal! Számoljatok le a bolti verziókkal, ugyanis mi most hoztunk egy remek receptet arra, hogyan tudtok házilag mindenféle tartósítószertől és füstaromától mentes sertéskarajt készíteni!

Hozzávalók

1
1.5 kg
sertéskaraj, csont nélkül
6 gerezd
fokhagyma
só, bors
1 dl
víz
1 dl
fehérbor
1 fej
vöröshagyma
2 tk
pirospaprika
1 tk
méz
2 ek
étolaj
1 - 2 tk
szójaszósz

A kemencés sertéskaraj első lépéseként az egész sertéskarajba egy vékony pengéjű késsel mély lyukakat szúrunk, és mindegyik lyukba belenyomunk egy-egy gerezd megpucolt fokhagymagerezdet. Jó alaposan sózzuk és borsozzuk és egy erősen felhevített serpenyőben kevés olajon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Egy sütőedénybe ültetjük a húst, köré szórjuk a felkarikázott hagymát, köré öntjük a vizet és a fehérbort, majd kevés olajjal meglocsoljuk a karajt. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. A mázhoz kikeverjük a pirospaprikát, a mézet, az olajat és a szójaszószt. Kivesszük a sütőből a húst, visszahelyezzük a serpenyőbe, amiben elősütöttük és alaposan megkenjük a mázzal. Visszatesszük a sütőbe, és újabb 15 percen keresztül sütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Kemencés sertéskaraj (Fotó: Szilágyi Nóri)

Ha tetszett a Készítsetek otthon felvágottat! - Házi kemencés sertéskaraj receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept