A kókuszos krémes első lépéseként a tésztát két, zsírpapírral bélelt tepsi közé tesszük és lesúlyozzuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy 27x18 cm-es téglalapot vágunk belőle. A leeső részeket félretesszük egy zárható edénybe.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliaaromát állandó keverés mellett puding állagúra főzzük, lehúzzuk, belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a vajat is.
Letakarjuk úgy, hogy a krémbe nyomkodjuk a frissentartó fóliát, hogy ne bőrösödjön be.
Ameddig hűl a krém, megpirítjuk a kókuszreszeléket.
A kihűlt vaníliakrémhez hozzáadjuk a tejszínt és kézi mixerrel krémes, homogén állagúra keverjük. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Az összeállításhoz egy sütőkeret segítségével, vagy egy tepsibe téve a kisült leveles lapot rászedjük a vaníliakrémet a tésztára, a tetejére pedig felverjük a hideg tejszínt a porcukorral, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt rátesszük a félretett, ropogósra sült tésztát, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel, kókuszchipsszel és apróra vágott friss mentával.
Kókuszoskrémes
Ki ne szeretné a krémest? Gyermekkorunk egyik kedvenc sütije. Én itt egy kis karibi lelket leheltem belé a kókusszal. Ki kér? :D
A ropogós leveles tészta, a lágy vaníliás krém és a pirított kókusz olyan trió, amitől egy falat után garantáltan nem tudsz majd leállni. Ne ijedj meg a lépésektől, csak kövesd a receptet, és egy igazi kókuszcsodát varázsolsz az asztalra!
Hozzávalók
A tetejére
Elkészítés
A kókuszos krémes első lépéseként a tésztát két, zsírpapírral bélelt tepsi közé tesszük és lesúlyozzuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy 27x18 cm-es téglalapot vágunk belőle. A leeső részeket félretesszük egy zárható edénybe.
A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliaaromát állandó keverés mellett puding állagúra főzzük, lehúzzuk, belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a vajat is.
Letakarjuk úgy, hogy a krémbe nyomkodjuk a frissentartó fóliát, hogy ne bőrösödjön be.
Ameddig hűl a krém, megpirítjuk a kókuszreszeléket.
A kihűlt vaníliakrémhez hozzáadjuk a tejszínt és kézi mixerrel krémes, homogén állagúra keverjük. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Az összeállításhoz egy sütőkeret segítségével, vagy egy tepsibe téve a kisült leveles lapot rászedjük a vaníliakrémet a tésztára, a tetejére pedig felverjük a hideg tejszínt a porcukorral, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt rátesszük a félretett, ropogósra sült tésztát, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel, kókuszchipsszel és apróra vágott friss mentával.

Nyugi, a kókuszos krémes mellett van még bőven krémes süti a tarsolyunkban, és mivel nem vagyunk irigyek, meg is osztunk veled három tutiságot! :)
Ha tetszett a Kókuszos krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!