Fantasztikus desszertek

Kókuszoskrémes

Kókuszos krémes
kokuszos-kremes

Hozzávalók
1 db
leveles tészta
(300 g)
4 db
lapzselatin
500 ml
tej
5 db
tojássárgája
100 g
cukor
50 g
kukoricakeményítő
38 ml
vaníliaaroma
25 g
vaj
200 g
kókuszreszelék
200 ml
tejszín
A tetejére
200 ml
tejszín
20 g
porcukor
20 g
kókuszchips
4 ek
kókuszreszelék
4 db
friss menta

Elkészítés
  1. A kókuszos krémes első lépéseként a tésztát két, zsírpapírral bélelt tepsi közé tesszük és lesúlyozzuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

  2. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy 27x18 cm-es téglalapot vágunk belőle. A leeső részeket félretesszük egy zárható edénybe. 

  3. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliaaromát állandó keverés mellett puding állagúra főzzük, lehúzzuk, belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a vajat is.

  4. Letakarjuk úgy, hogy a krémbe nyomkodjuk a frissentartó fóliát, hogy ne bőrösödjön be.

  5. Ameddig hűl a krém, megpirítjuk a kókuszreszeléket.

  6. A kihűlt vaníliakrémhez hozzáadjuk a tejszínt és kézi mixerrel krémes, homogén állagúra keverjük. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.

  7. Az összeállításhoz egy sütőkeret segítségével, vagy egy tepsibe téve a kisült leveles lapot rászedjük a vaníliakrémet a tésztára, a tetejére pedig felverjük a hideg tejszínt a porcukorral, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

  8. Tálalás előtt rátesszük a félretett, ropogósra sült tésztát, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel, kókuszchipsszel és apróra vágott friss mentával.

www.streetkitchen.hu

Ki ne szeretné a krémest? Gyermekkorunk egyik kedvenc sütije. Én itt egy kis karibi lelket leheltem belé a kókusszal. Ki kér? :D

A ropogós leveles tészta, a lágy vaníliás krém és a pirított kókusz olyan trió, amitől egy falat után garantáltan nem tudsz majd leállni. Ne ijedj meg a lépésektől, csak kövesd a receptet, és egy igazi kókuszcsodát varázsolsz az asztalra!

Hozzávalók

1 27x18 cm-es sütőkerethez
1 db
leveles tészta
(300 g)
4 db
lapzselatin
500 ml
tej
5 db
tojássárgája
100 g
cukor
50 g
kukoricakeményítő
38 ml
vaníliaaroma
25 g
vaj
200 g
kókuszreszelék
200 ml
tejszín
A tetejére
200 ml
tejszín
20 g
porcukor
20 g
kókuszchips
4 ek
kókuszreszelék
4 db
friss menta

Elkészítés

  1. A kókuszos krémes első lépéseként a tésztát két, zsírpapírral bélelt tepsi közé tesszük és lesúlyozzuk, majd 210 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt aranybarnára sütjük.

  2. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy 27x18 cm-es téglalapot vágunk belőle. A leeső részeket félretesszük egy zárható edénybe. 

  3. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliaaromát állandó keverés mellett puding állagúra főzzük, lehúzzuk, belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat és a vajat is.

  4. Letakarjuk úgy, hogy a krémbe nyomkodjuk a frissentartó fóliát, hogy ne bőrösödjön be.

  5. Ameddig hűl a krém, megpirítjuk a kókuszreszeléket.

  6. A kihűlt vaníliakrémhez hozzáadjuk a tejszínt és kézi mixerrel krémes, homogén állagúra keverjük. Majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.

  7. Az összeállításhoz egy sütőkeret segítségével, vagy egy tepsibe téve a kisült leveles lapot rászedjük a vaníliakrémet a tésztára, a tetejére pedig felverjük a hideg tejszínt a porcukorral, és 3-4 órára hűtőbe tesszük.

  8. Tálalás előtt rátesszük a félretett, ropogósra sült tésztát, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel, kókuszchipsszel és apróra vágott friss mentával.

Ha tetszett a Kókuszos krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept