Piskóta:
A babapiskótás krémes első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Amikor már fehéredik, beleszórjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük.
A sárgáját szintén kihabosítjuk. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjehabot, de ne is maradjanak benne fehérjecsomók.
Sütőpapírral kibélelt, klasszikus 40 x 35 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe kb. 20 percre.
Vaníliás krém:
Közben a krémet is elkészítjük, amihez a cukrot és a pudingport összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, végül hozzáöntjük a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett, közepesnél kicsit magasabb lángon pudingot főzünk belőle, majd rárakunk egy fóliát, és hagyjuk kihűlni. Mikor ez megtörtént, a vajat habosra keverjük egy tálban, és 3-4 adagban hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rárakunk egy sor babapiskótát, majd mehet rá a krém másik fele, és a másik piskótalap. Kissé lenyomkodjuk, hogy egyenes legyen a teteje, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni.
Másnap a tejszínt felforraljuk, leöntjük vele az apróra vágott étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, majd ezzel kenjük meg a sütink tetejét. Hagyjuk, hogy megszilárduljon, és utána egy éles késsel felszeleteljük a süteményt.

- Elkészítési idő: 60-75 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: 1 éjszaka