Fantasztikus desszertek

Babapiskótáskrémes

Babapiskótás krémes

Hozzávalók
A piskótához:
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
130 g
finomliszt
A krémhez
180 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
700 ml
tej
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A közepére
20 - 24 db
babapiskóta
A tetejére
160 g
étcsoki
80 ml
habtejszín

Elkészítés

Piskóta:

A babapiskótás krémes első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Amikor már fehéredik, beleszórjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

A sárgáját szintén kihabosítjuk. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjehabot, de ne is maradjanak benne fehérjecsomók. 

Sütőpapírral kibélelt, klasszikus 40 x 35 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe kb. 20 percre.

Vaníliás krém:

Közben a krémet is elkészítjük, amihez a cukrot és a pudingport összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, végül hozzáöntjük a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett, közepesnél kicsit magasabb lángon pudingot főzünk belőle, majd rárakunk egy fóliát, és hagyjuk kihűlni. Mikor ez megtörtént, a vajat habosra keverjük egy tálban, és 3-4 adagban hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rárakunk egy sor babapiskótát, majd mehet rá a krém másik fele, és a másik piskótalap. Kissé lenyomkodjuk, hogy egyenes legyen a teteje, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni. 

Másnap a tejszínt felforraljuk, leöntjük vele az apróra vágott étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, majd ezzel kenjük meg a sütink tetejét. Hagyjuk, hogy megszilárduljon, és utána egy éles késsel felszeleteljük a süteményt.

babapiskotas-kremes
Babapiskótás krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60-75 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 éjszaka

www.streetkitchen.hu

Isteni finom, édes, krémes süti, ami a gyerekek kedvence lesz. Sok-sok krém, kevés tészta!

Hozzávalók

20 kocka krémeshez
A piskótához:
6 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
1 csipet
130 g
finomliszt
A krémhez
180 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliás pudingpor
(40 g-os kiszerelés)
700 ml
tej
250 g
szoba-hőmérsékletű vaj
A közepére
20 - 24 db
babapiskóta
A tetejére
160 g
étcsoki
80 ml
habtejszín

Piskóta:

A babapiskótás krémes első lépéseként a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét magas fokozaton, habverővel elkezdjük kihabosítani. Amikor már fehéredik, beleszórjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, majd habcsókszerű, nem túl törős, de szilárd habbá verjük. 

A sárgáját szintén kihabosítjuk. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot, aztán hozzáadjuk a sót, majd két részletben a lisztet. Alaposan átkeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a fehérjehabot, de ne is maradjanak benne fehérjecsomók. 

Sütőpapírral kibélelt, klasszikus 40 x 35 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. Elkenjük az oldalán is, középen egy kis mélyedést hagyva, így nem lesz púpos a piskóta. Berakjuk a 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe kb. 20 percre.

Vaníliás krém:

Közben a krémet is elkészítjük, amihez a cukrot és a pudingport összekeverjük, majd egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, végül hozzáöntjük a maradék tejet is. Folyamatos keverés mellett, közepesnél kicsit magasabb lángon pudingot főzünk belőle, majd rárakunk egy fóliát, és hagyjuk kihűlni. Mikor ez megtörtént, a vajat habosra keverjük egy tálban, és 3-4 adagban hozzákeverjük a kihűlt pudingot.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a krém felével, rárakunk egy sor babapiskótát, majd mehet rá a krém másik fele, és a másik piskótalap. Kissé lenyomkodjuk, hogy egyenes legyen a teteje, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőbe rakjuk pihenni. 

Másnap a tejszínt felforraljuk, leöntjük vele az apróra vágott étcsokit, és ha felolvadt, homogénre keverjük, majd ezzel kenjük meg a sütink tetejét. Hagyjuk, hogy megszilárduljon, és utána egy éles késsel felszeleteljük a süteményt.

babapiskotas-kremes
Babapiskótás krémes (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 60-75 perc
  • Sütési idő: 20 perc
  • Pihentetési idő: 1 éjszaka

Ha tetszett a Babapiskótás krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept