Laktózmentes receptek

Kókuszostejberizssültkörtével

Kókuszos tejberizs sült körtével

Hozzávalók
250 ml
víz
600 ml
kókusztej
1 rúd
fahéj
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
2 ek
vaníliaaroma
200 g
rizottórizs
150 g
kristálycukor
2 ek
kókuszreszelék + 1 ek a tálaláshoz
1 db
körte
(150 g/db)
1 ek
étolaj
1 ek
méz
A tálaláshoz
1 ek
kókuszchips

Elkészítés

A kókuszos tejberizs első lépéseként az alapjához egy lábosba öntjük a vizet és a kókusztejet, hozzáadjuk a fahéjat, a citrusok reszelt héját és a vaníliaaromát, és közepes lángon felforraljuk. Ha forr, mehet bele a rizottórizs, és néha megkeverve 10-15 perc alatt puhára főzzük benne. (Azért használunk rizottórizst, mert növényi tejjel főzünk, ami kevésbé sűríti az alapot, és ennek a rizsnek magasabb a keményítőtartalma, így segít sűríteni az tejberizst.) Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, 2 ek kókuszreszeléket, és hagyjuk 10 percet pihenni. 

A körtét 8 cikkre vágjuk, és egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Ha már kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, és mehet rá a méz is, amivel átmozgatjuk a körtéket, hogy mindenhol bevonja az olvadó méz. 

A tejberizst melegen vagy hűtve is fogyaszthatjuk. Ha eldőlt ez hatalmas dilemma, akkor tányérba szedjük a rizst, a közepébe helyezzük a megsült körtéket, és zárásként megszórjuk a kókuszreszelékkel és pár darab kókuszchipsszel.

kokuszos-tejberizs-sult-kortevel
Kókuszos tejberizs sült körtével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

www.streetkitchen.hu

Nem egy bonyolult dolog tejmentesen elkészíteni a tejberizst. Mindössze annyi a teendőnk, hogy választunk egy alternatív tejet, és már mehet is a főzés!

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

4 főre
250 ml
víz
600 ml
kókusztej
1 rúd
fahéj
1 db
citrom héja
1 db
narancs héja
2 ek
vaníliaaroma
200 g
rizottórizs
150 g
kristálycukor
2 ek
kókuszreszelék + 1 ek a tálaláshoz
1 db
körte
(150 g/db)
1 ek
étolaj
1 ek
méz
A tálaláshoz
1 ek
kókuszchips

A kókuszos tejberizs első lépéseként az alapjához egy lábosba öntjük a vizet és a kókusztejet, hozzáadjuk a fahéjat, a citrusok reszelt héját és a vaníliaaromát, és közepes lángon felforraljuk. Ha forr, mehet bele a rizottórizs, és néha megkeverve 10-15 perc alatt puhára főzzük benne. (Azért használunk rizottórizst, mert növényi tejjel főzünk, ami kevésbé sűríti az alapot, és ennek a rizsnek magasabb a keményítőtartalma, így segít sűríteni az tejberizst.) Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, 2 ek kókuszreszeléket, és hagyjuk 10 percet pihenni. 

A körtét 8 cikkre vágjuk, és egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Ha már kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, és mehet rá a méz is, amivel átmozgatjuk a körtéket, hogy mindenhol bevonja az olvadó méz. 

A tejberizst melegen vagy hűtve is fogyaszthatjuk. Ha eldőlt ez hatalmas dilemma, akkor tányérba szedjük a rizst, a közepébe helyezzük a megsült körtéket, és zárásként megszórjuk a kókuszreszelékkel és pár darab kókuszchipsszel.

kokuszos-tejberizs-sult-kortevel
Kókuszos tejberizs sült körtével (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha tetszett a Kókuszos tejberizs sült körtével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept