A kókuszos tejberizs első lépéseként az alapjához egy lábosba öntjük a vizet és a kókusztejet, hozzáadjuk a fahéjat, a citrusok reszelt héját és a vaníliaaromát, és közepes lángon felforraljuk. Ha forr, mehet bele a rizottórizs, és néha megkeverve 10-15 perc alatt puhára főzzük benne. (Azért használunk rizottórizst, mert növényi tejjel főzünk, ami kevésbé sűríti az alapot, és ennek a rizsnek magasabb a keményítőtartalma, így segít sűríteni az tejberizst.) Ha megpuhult, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot, 2 ek kókuszreszeléket, és hagyjuk 10 percet pihenni.
A körtét 8 cikkre vágjuk, és egy forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Ha már kellően megpirult, lehúzzuk a tűzről, és mehet rá a méz is, amivel átmozgatjuk a körtéket, hogy mindenhol bevonja az olvadó méz.
A tejberizst melegen vagy hűtve is fogyaszthatjuk. Ha eldőlt ez hatalmas dilemma, akkor tányérba szedjük a rizst, a közepébe helyezzük a megsült körtéket, és zárásként megszórjuk a kókuszreszelékkel és pár darab kókuszchipsszel.

- Elkészítési idő: 1 óra