Street Kitchen

Korhelyleves-tutitippmásnaposságellen

Korhelyleves - tuti tipp másnaposság ellen

Hozzávalók
40 g
füstölt zsírszalonna
1 szál
paprikás lángolt kolbász
1 csipet
egész kömény
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
só, bors
1 tk
1 tk
szárított zsálya
1 ek
keményítő
1 csapott ek
pirospaprika
500 g
savanyú káposzta
1 ek
tejföl
A húsgombóchoz
300 g
darált sertés hús
só, bors
1 - 1 csipet
zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
1 mk
pirospaprika
2 gerezd
zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
tejföl
2 db
bagett
1 gerezd
fokhagyma

Elkészítés
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Megszórjuk az egész köménnyel. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a keményítővel. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és fél órán át főzzük.
Közben a húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha letelt a fél óra, beledobáljuk a  gombócokat a levesbe és kb. 5-6 percig főzzük őket. Behabarjuk a levest: 2 evőkanál tejfölt kikavarunk egy merőkanál forró lével, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, kész is.
A bagetteket 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk és ha megsültek bedörzsöljük őket fokhagymával. A levest a fokhagymás bagettel és tejföllel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Akármennyire is lesztek másnaposok szilveszter után, nekem van egy olyan király korhelyleves-receptem, ami tuti, hogy helyreráz titeket!

Hozzávalók

4 főre
40 g
füstölt zsírszalonna
1 szál
paprikás lángolt kolbász
1 csipet
egész kömény
1 fej
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 db
babérlevél
só, bors
1 tk
1 tk
szárított zsálya
1 ek
keményítő
1 csapott ek
pirospaprika
500 g
savanyú káposzta
1 ek
tejföl
A húsgombóchoz
300 g
darált sertés hús
só, bors
1 - 1 csipet
zsálya, rozmaring, kakukkfű, majoranna
1 mk
pirospaprika
2 gerezd
zúzott fokhagyma
A tálaláshoz
tejföl
2 db
bagett
1 gerezd
fokhagyma
A zsírszalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A karikázott kolbászt is rádobjuk. Megszórjuk az egész köménnyel. Ha a kolbász is lepirult, rádobjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. 2 percig pároljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a keményítővel. Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és fél órán át főzzük.
Közben a húsgombóc hozzávalóit összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle. Ha letelt a fél óra, beledobáljuk a  gombócokat a levesbe és kb. 5-6 percig főzzük őket. Behabarjuk a levest: 2 evőkanál tejfölt kikavarunk egy merőkanál forró lével, visszaöntjük, és ha rottyant egyet, kész is.
A bagetteket 160 fokra előmelegített sütőben aranybarnára pirítjuk és ha megsültek bedörzsöljük őket fokhagymával. A levest a fokhagymás bagettel és tejföllel tálaljuk.

Ha tetszett a Korhelyleves - tuti tipp másnaposság ellen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept