Köretek

Kukoricakása

Kukoricakása

Hozzávalók
100 g
kukoricadara
600 ml
víz
A tálaláshoz
100 g
füstölt kolbász
175 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
vaj

Elkészítés

A kukoricakása elkészítése rendkívül egyszerű és rengetegféleképpen variálható. Ez most egy tejfölös, kolbászos verzió, amihez először a kukoricadarát egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 3-5 percig főzzük. Attól függ, mennyire szeretnénk sűrűn vagy épp hígan. Azzal számoljunk, hogy ha nem azonnal fogyasztjuk el, a kása állásában folyamatosan sűrűsödni fog. Miután elértük a kellő állagot, belekeverjük a vajat. 

A kolbászt vékony karikákra vágjuk és közepes hőfokon 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót. Tálaláskor a kukoricakását egy tálra szedjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rápakoljuk a kolbászkarikákat egy kis kolbászzsír kíséretében, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

kukoricakasa
Kukoricakása (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

www.streetkitchen.hu

A kukoricakása akár köretként vagy önmagában is megállja a helyét. Rengeteg módon variálható: van, aki tejjel csinálja, van, aki tejszínnel, lehet fokhagymás vagy épp kakukkfüves. Ez most egy egyszerű vizes változat, amit a kolbász és a fokhagymás tejföl tesz igazán szuperré.

Hozzávalók

2 főre
100 g
kukoricadara
600 ml
víz
A tálaláshoz
100 g
füstölt kolbász
175 g
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
0.5 csokor
petrezselyem
80 g
vaj

A kukoricakása elkészítése rendkívül egyszerű és rengetegféleképpen variálható. Ez most egy tejfölös, kolbászos verzió, amihez először a kukoricadarát egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 3-5 percig főzzük. Attól függ, mennyire szeretnénk sűrűn vagy épp hígan. Azzal számoljunk, hogy ha nem azonnal fogyasztjuk el, a kása állásában folyamatosan sűrűsödni fog. Miután elértük a kellő állagot, belekeverjük a vajat. 

A kolbászt vékony karikákra vágjuk és közepes hőfokon 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót. Tálaláskor a kukoricakását egy tálra szedjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rápakoljuk a kolbászkarikákat egy kis kolbászzsír kíséretében, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

kukoricakasa
Kukoricakása (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a Kukoricakása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept