A kukoricakása elkészítése rendkívül egyszerű és rengetegféleképpen variálható. Ez most egy tejfölös, kolbászos verzió, amihez először a kukoricadarát egy gyorsforralóba tesszük. Felöntjük a vízzel, sózzuk és folyamatosan kevergetve, forrástól számítva 3-5 percig főzzük. Attól függ, mennyire szeretnénk sűrűn vagy épp hígan. Azzal számoljunk, hogy ha nem azonnal fogyasztjuk el, a kása állásában folyamatosan sűrűsödni fog. Miután elértük a kellő állagot, belekeverjük a vajat.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk és közepes hőfokon 3-4 perc alatt kisütjük a zsírját egy serpenyőben. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót. Tálaláskor a kukoricakását egy tálra szedjük. Rákanalazzuk a tejfölt, rápakoljuk a kolbászkarikákat egy kis kolbászzsír kíséretében, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: 15 perc