Húsételek

Kukoricapelyhescsirkemellcsíkokkétfélemártogatóssal

Kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal

Hozzávalók
A csirkéhez
400 g
csirkemellfilé
só, bors
300 g
natúr kukoricapehely
A marinádhoz
300 g
görög joghurt
1 tk
morzsolt oregánó
1 ek
szárított petrezselyem
1 ek
szárított kakukkfű
2 ek
méz
2 ek
olívaolaj
A jalapenós salsához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
4 db
jalapeno paprika
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olívaolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
1 fej
fokhagyma
só, bors
1 ek
olívaolaj
250 g
majonéz
1 db
citrom
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

A kukoricapelyhes csirkemellcsíkok elkészítéséhez először a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A marinád hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és beleforgatjuk a csirkecsíkokat. Félretesszük és hagyjuk állni, közben pedig előkészítjük a mártogatós hozzávalóit.

A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és egy tálba tesszük. A jalapenókat kettévágjuk, kiszedjük belőle a magokat, és mehetnek a paradicsomok mellé a fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.

Az egész fej fokhagyma végét levágjuk, sózzuk, borsozzuk, alufóliára helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd becsomagoljuk az egészet, mint egy kis csomagot. 

A csirkét kivesszük a marinádból és durvára tört kukoricapehelybe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd mellé helyezzük a fokhagymacsomagot és a többi előkészített zöldséget. Az egész tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A fokhagymás mártogatóshoz összekeverjük a majonézt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd a fej fokhagymából kinyomjuk a megsült belsejét a majonézes szószba, és aprítóban simára dolgozzuk. 

A csípős mártogatóshoz pedig a megsült paradicsomot, a jalapenót és a fokhagymát pépesítjük össze. Ízlés szerint még sózzuk, ha szükséges. 

Végül tányérra szedjük a csirkét, és a kétféle mártogaóssal együtt, aprított korianderrel megszórva tálaljuk.

kukoricapelyhes-csirkemellcsikok
Kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 20 perc

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Szeretnétek megfejteni a kívül ropogós, belül szaftos csirkemell titkát? Elárulom: natúr joghurt és corn flakes! Remélem, bírjátok a fokhagymás és csípős szószokat, mert még két szuper mártogatóst is el tudtok készíteni mellé. Partikaja a javából!

Hozzávalók

2 főre
A csirkéhez
400 g
csirkemellfilé
só, bors
300 g
natúr kukoricapehely
A marinádhoz
300 g
görög joghurt
1 tk
morzsolt oregánó
1 ek
szárított petrezselyem
1 ek
szárított kakukkfű
2 ek
méz
2 ek
olívaolaj
A jalapenós salsához
4 db
paradicsom
(90 g/db)
4 db
jalapeno paprika
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 ek
olívaolaj
A fokhagymás mártogatóshoz
1 fej
fokhagyma
só, bors
1 ek
olívaolaj
250 g
majonéz
1 db
citrom
A tálaláshoz
0.5 csokor
koriander

A kukoricapelyhes csirkemellcsíkok elkészítéséhez először a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A marinád hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és beleforgatjuk a csirkecsíkokat. Félretesszük és hagyjuk állni, közben pedig előkészítjük a mártogatós hozzávalóit.

A paradicsomokat félbevágjuk, kivágjuk a csumáját és egy tálba tesszük. A jalapenókat kettévágjuk, kiszedjük belőle a magokat, és mehetnek a paradicsomok mellé a fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olívaolajjal.

Az egész fej fokhagyma végét levágjuk, sózzuk, borsozzuk, alufóliára helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd becsomagoljuk az egészet, mint egy kis csomagot. 

A csirkét kivesszük a marinádból és durvára tört kukoricapehelybe forgatjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd mellé helyezzük a fokhagymacsomagot és a többi előkészített zöldséget. Az egész tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A fokhagymás mártogatóshoz összekeverjük a majonézt, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd a fej fokhagymából kinyomjuk a megsült belsejét a majonézes szószba, és aprítóban simára dolgozzuk. 

A csípős mártogatóshoz pedig a megsült paradicsomot, a jalapenót és a fokhagymát pépesítjük össze. Ízlés szerint még sózzuk, ha szükséges. 

Végül tányérra szedjük a csirkét, és a kétféle mártogaóssal együtt, aprított korianderrel megszórva tálaljuk.

kukoricapelyhes-csirkemellcsikok
Kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35 perc
  • Sütési idő: 20 perc

Ha tetszett a Kukoricapelyhes csirkemellcsíkok kétféle mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept