Green kitchen

KungPaocsirkegluténmentesen

Kung Pao csirke gluténmentesen

Hozzávalók
500 g
csirkemell
5 - 6 ek
gluténmentes szójaszósz
3 - 4 tk
kukoricakeményítő
1 csokor
újhagyma
5
cm-nyi gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olaj
1 db
chilipaprika
0.5 tk
szecsuáni bors
(vagy fekete bors)
2 tk
barna cukor
2 - 3 tk
rizsecet
150 g
sótlan földimogyoró

Elkészítés

A csirkét apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Rálocsolunk 3-4 evőkanál szójaszószt, megszórjuk 2 teáskanál keményítővel, majd az egészet átkeverjük. Lehetőség szerint 1 órára hűtőbe tesszük.

Az újhagymát ferdén felszeleteljük, a gyömbért és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.

Olajat hevítünk, majd beledobjuk a chilit, amit előbb félbe is vághatunk. 20-30 másodperc pirítás után kivesszük, majd jöhet a serpenyőbe a csirke. Kb. 2 percig pirítjuk, sózzuk, megszórjuk szecsuáni borssal, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott gyömbért és fokhagymát. A csirkére öntünk 100-150 ml vizet – attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy szaftos legyen. 

Egy tálba öntünk kb. 2 evőkanál szójaszószt, és elkeverünk benne egy púpozott teáskanál keményítőt.  Tovább fűszerezzük az ételünket, aduk hozzá egy kevés barna cukrot, ráöntjük a keményítős szójaszószt, hozzáadjuk a rizsecetet, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a sótlan pörkölt mogyorót. Megkóstoljuk, és ha szükséges, beállítjuk az ízeket. Nem baj, ha nagyon intenzív. Sőt... ;)

Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk még egy kis felaprított mogyoróval, és újhagymával díszítjük. 

kung pao csirke gluténmentesen
Kung Pao csirke gluténmentesen

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Még ha 800 km/órás sebességgel is haladunk, 8 óra 31 perc alatt érünk el Kínába. Én most megmutatom nektek, hogy a konyhában, a tűzhely mellett állva hogy repíthetitek el magatokat mindössze 15 perc alatt ebbe az ázsiai országba. Hidd el, működik. Jó, igaz, csukott szemmel és csak az ízekre koncentrálva.

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

Hozzávalók

2 - 3 főre
500 g
csirkemell
5 - 6 ek
gluténmentes szójaszósz
3 - 4 tk
kukoricakeményítő
1 csokor
újhagyma
5
cm-nyi gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
3 - 4 ek
olaj
1 db
chilipaprika
0.5 tk
szecsuáni bors
(vagy fekete bors)
2 tk
barna cukor
2 - 3 tk
rizsecet
150 g
sótlan földimogyoró

A csirkét apró kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Rálocsolunk 3-4 evőkanál szójaszószt, megszórjuk 2 teáskanál keményítővel, majd az egészet átkeverjük. Lehetőség szerint 1 órára hűtőbe tesszük.

Az újhagymát ferdén felszeleteljük, a gyömbért és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.

Olajat hevítünk, majd beledobjuk a chilit, amit előbb félbe is vághatunk. 20-30 másodperc pirítás után kivesszük, majd jöhet a serpenyőbe a csirke. Kb. 2 percig pirítjuk, sózzuk, megszórjuk szecsuáni borssal, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott gyömbért és fokhagymát. A csirkére öntünk 100-150 ml vizet – attól függően, hogy mennyire szeretnénk, hogy szaftos legyen. 

Egy tálba öntünk kb. 2 evőkanál szójaszószt, és elkeverünk benne egy púpozott teáskanál keményítőt.  Tovább fűszerezzük az ételünket, aduk hozzá egy kevés barna cukrot, ráöntjük a keményítős szójaszószt, hozzáadjuk a rizsecetet, majd beletesszük a felkarikázott újhagymát és a sótlan pörkölt mogyorót. Megkóstoljuk, és ha szükséges, beállítjuk az ízeket. Nem baj, ha nagyon intenzív. Sőt... ;)

Rizzsel tálaljuk. A tetejét megszórjuk még egy kis felaprított mogyoróval, és újhagymával díszítjük. 

kung pao csirke gluténmentesen
Kung Pao csirke gluténmentesen

Ha tetszett a Kung Pao csirke gluténmentesen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept