A csirke és a tortilla is végtelenül sokféleképp variálható. Ezt az extra, tépett csirkés, teljes kiőrlésű tortillás verziót ti is bátran készítsetek el otthon!
A csirkét egy tepsibe tesszük, és sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit egy tálban összekeverjük és a csirkére öntjük. Jól forgassuk bele a húst, hogy mindenhol érje a máz. Fedjük le a tepsit alufóliával, majd 140 fokos sütőben süssük legalább 2,5 órán keresztül.
Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből és egy kanál vagy a kezünk segítségével szedjük szinte szálaira a húst.
A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba tekerjük, és 10-15 percre a hűtőbe tesszük.
Míg pihen a tészta, a saláta hozzávalóit nagyon-nagyon apróra vágjuk – én kb. 2-3 mm-es darabokra vágtam.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, és kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk. Ha nem tudjuk kör alakúra nyújtani, helyezzünk rá egy akkora méretű tálat, amekkora a serpenyőnk, vagy amekkora méretű tortillákat szeretnénk, és vágjuk szabályos kör alakúra. Felforrósítunk egy száraz serpenyőt, és a közepesnél picit magasabb hőfokon oldalanként kb. 30-40 másodperc alatt megsütjük a tortillákat.
A forró tortillákra kanalazunk a tépett csirkéből, és megpakoljuk a salátával, majd feltekerjük, és már ehetjük is.
