Alapreceptek

Libamájpástétom

Libamájpástétom

Hozzávalók
500 g
hízott libamáj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
libazsír
só, bors
70 ml

Elkészítés
A hagymát durvára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A májat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és ezt is megpirítjuk. Beleöntjük a bort, és elpároljuk a folyadékot. Sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Üvegbe öntjük, és hagyjuk megdermedni, majd hűtőben tároljuk.

www.streetkitchen.hu

A pástétom szuper előétel, mártogatós vagy vendégváró kaja is lehet, elkészíteni pedig sokkal egyszerűbb mint gondolnád! Ez most egy libamájas-boros verzió, és mindenki imádta aki megkóstolta.

Hozzávalók

1 befőttesüvegnyi adaghoz
500 g
hízott libamáj
1 fej
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
libazsír
só, bors
70 ml
A hagymát durvára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A májat megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához, és ezt is megpirítjuk. Beleöntjük a bort, és elpároljuk a folyadékot. Sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel pépesítjük. Üvegbe öntjük, és hagyjuk megdermedni, majd hűtőben tároljuk.

Ha tetszett a Libamájpástétom receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept