Fantasztikus desszertek

Linzerkekszekszínestöltelékkel

Linzer kekszek színes töltelékkel

Hozzávalók
A tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 db
citrom reszelt héja és leve
1 csipet
300 g
finomliszt
A lemon curd-höz
2 egész
tojás
3 db
tojássárgája
3 db
citrom reszelt héja
200 ml
citromlé
150 g
cukor
A töltelékekhez
málnalekvár
sárgabaracklekvár
100 g
vaj

Elkészítés
A tésztához a hideg vajat összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, sót, citromhéjat és a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk őket és sütőpapírral bélelt tálcán 180 fokos sütőben, légkeveréses programon 8-10 perc alatt készre sütjük.
[caption id="attachment_12154765" align="aligncenter" width="770"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A lemon curdhöz a citromokat megmossuk, lereszeljük és kifacsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, az elhabart tojásokat és vízgőz fölött kézi habverővel folyamatos keverés mellet sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, üvegbe töltjük és hűtőbe tesszük.A kihűlt kekszeket felváltva összeragasztjuk a málna-és sárgabaracklekvárral és a lemon curddel, majd a tetejüket porcukorral meghintjük.Tipp: a citromkrémet jobb előző nap bekeverni, így a hűtőben szépen megszilárdul majd.[caption id="attachment_12154764" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

www.streetkitchen.hu

A linzer sokunknál gyerekkori nagy kedvenc, amit még felnőttkorban is mindenki imád.  A klasszikus málna és baracklekváros verzió mellett mutatunk egy lemon curdös verziót is amely a nyári hőségben is szuper nassonlivaló lesz a maga fanyar édességével.

Hozzávalók

30 darabhoz
A tésztához
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
1 db
tojássárgája
1 db
citrom reszelt héja és leve
1 csipet
300 g
finomliszt
A lemon curd-höz
2 egész
tojás
3 db
tojássárgája
3 db
citrom reszelt héja
200 ml
citromlé
150 g
cukor
A töltelékekhez
málnalekvár
sárgabaracklekvár
100 g
vaj
A tésztához a hideg vajat összemorzsoljuk a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, sót, citromhéjat és a liszttel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk őket és sütőpapírral bélelt tálcán 180 fokos sütőben, légkeveréses programon 8-10 perc alatt készre sütjük.
[caption id="attachment_12154765" align="aligncenter" width="770"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]A lemon curdhöz a citromokat megmossuk, lereszeljük és kifacsarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, az elhabart tojásokat és vízgőz fölött kézi habverővel folyamatos keverés mellet sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, csomómentesre keverjük, üvegbe töltjük és hűtőbe tesszük.A kihűlt kekszeket felváltva összeragasztjuk a málna-és sárgabaracklekvárral és a lemon curddel, majd a tetejüket porcukorral meghintjük.Tipp: a citromkrémet jobb előző nap bekeverni, így a hűtőben szépen megszilárdul majd.[caption id="attachment_12154764" align="aligncenter" width="1024"]
Fotó: Puskás Nóri[/caption]

Ha tetszett a Linzer kekszek színes töltelékkel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept