Megúszós sütik

Lisztmentescsokitorta,amitimádnifogsz

Lisztmentes csokitorta, amit imádni fogsz

Hozzávalók
30 dkg
darált mandula
20 dkg
kristálycukor
25 dkg
magas kakaótartalmú étcsokoládé
7.5 dkg
cukrozatlan kakaópor
1.5 dl
mandulatej
9 db
tojás
2 tk
vaníliakivonat
1 csipet
0.25 tk
őrölt szerecsendió

Elkészítés

csokitorta.jpg

A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.

A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világossárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakaót, a sót, a szerecsendiót, a mandulatejet és a mandulás-csokis keveréket, majd simára keverjük.

csokitorta2.jpg

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent, tapadásmentes sütőformába tesszük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!

Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

Általában mindenki fejében van egy prekoncepció, hogy ami valamilyen mentes, az csak gagyi lehet, de legalábbis nem érhet az eredeti nyomába. Tanúsíthatjuk ennek ellenkezőjét, ugyanis nálunk ez lett az utóbbi idők egyik legfinomabb csokitortája. Bomba recept NEM csak liszt- és laktózérzékenyeknek! 

Hozzávalók

1 db 24 cm-es tortához
30 dkg
darált mandula
20 dkg
kristálycukor
25 dkg
magas kakaótartalmú étcsokoládé
7.5 dkg
cukrozatlan kakaópor
1.5 dl
mandulatej
9 db
tojás
2 tk
vaníliakivonat
1 csipet
0.25 tk
őrölt szerecsendió

csokitorta.jpg

A mandulát 5 dkg cukorral és az apró darabokra vágott étcsokoládéval aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben.

A tojássárgákat a maradék cukorral robotgépben kikeverjük, amíg egészen világossárga, krémes nem lesz. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a kakaót, a sót, a szerecsendiót, a mandulatejet és a mandulás-csokis keveréket, majd simára keverjük.

csokitorta2.jpg

A tojásfehérjéből közepesen kemény habot verünk. A fehérjehabot az összekevert csokis masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab. Az egészet olajjal kikent, tapadásmentes sütőformába tesszük, és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült! Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon!

Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Kakaóporral meghintve kínáljuk.

Ha tetszett a Lisztmentes csokitorta, amit imádni fogsz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept