
A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a vágott petrezselymet és az egészet durvára aprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük és elkeverjük a panko morzsával. A magos morzsával beborítjuk a lazacfilét és jól rányomkodjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és kissé lepirítjuk, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Felöntjük a meleg húslevessel és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. A citrom reszelt héjával, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A végén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet is.
A sütőből kivett lazacot azonnal felszeleteljük és a mártással tálaljuk.