Halételek

Ropogósmorzsakéregbensültünnepilazac

Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac

Hozzávalók
1.5 - 2 kg
lazacderék filézve
180 g
olajos mag vegyesen (dió, mandula, pisztácia)
2 ek
dijoni mustár
1 db
citrom
1 kis csokor
petrezselyem
3 ek
panko morzsa
1 ek
olívaolaj
bors
A mártáshoz
2 ek
vaj
2 ek
liszt
150 ml
húsleves vagy alaplé
200 ml
tejszín
1 db
citrom
0.5 db
citrom frissen facsart leve
bors
1 kis csokor
petrezselyem

Elkészítés
img_4972.jpg

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a vágott petrezselymet és az egészet durvára aprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük és elkeverjük a panko morzsával. A magos morzsával beborítjuk a lazacfilét és jól rányomkodjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

img_4988.jpg

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és kissé lepirítjuk, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Felöntjük a meleg húslevessel és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. A citrom reszelt héjával, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A végén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet is.

A sütőből kivett lazacot azonnal felszeleteljük és a mártással tálaljuk.

img_4991.jpg

www.streetkitchen.hu

A halászlén és a rántott pontyon túl is van élet: következzen egy recept, amire még azok is rá fognak kattanni, akik alapvetően nincsenek oda a halakért. Ropogós magkéregben sült lazac egy laza kis tejszínes mártással: fantasztikus ünnepi fogás, amit sütéssel együtt 40 perc alatt simán össze lehet dobni. 

Hozzávalók

6 - 8 személyre
1.5 - 2 kg
lazacderék filézve
180 g
olajos mag vegyesen (dió, mandula, pisztácia)
2 ek
dijoni mustár
1 db
citrom
1 kis csokor
petrezselyem
3 ek
panko morzsa
1 ek
olívaolaj
bors
A mártáshoz
2 ek
vaj
2 ek
liszt
150 ml
húsleves vagy alaplé
200 ml
tejszín
1 db
citrom
0.5 db
citrom frissen facsart leve
bors
1 kis csokor
petrezselyem
img_4972.jpg

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a vágott petrezselymet és az egészet durvára aprítjuk. A keveréket egy tálba tesszük és elkeverjük a panko morzsával. A magos morzsával beborítjuk a lazacfilét és jól rányomkodjuk. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

img_4988.jpg

A mártáshoz felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és kissé lepirítjuk, ügyelve, hogy ne barnuljon meg. Felöntjük a meleg húslevessel és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és forráspontig hevítjük, de nem forraljuk fel. A citrom reszelt héjával, citromlével, sóval és borssal ízesítjük. A végén hozzákeverjük a finomra aprított petrezselymet is.

A sütőből kivett lazacot azonnal felszeleteljük és a mártással tálaljuk.

img_4991.jpg

Ha tetszett a ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése