Brutális kaják

Magosmustáros-kovászosuborkáslibatepertőkrémmillefeuille

Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille

Hozzávalók
1 csomag
réteslap
1 ek
olvasztott vaj
300 g
libatepertő
50 ml
kovászosuborka-lé
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos dijoni mustár
só, bors
1 ek
aprított snidling
2 ek
aprított petrezselyem
1 ek
friss kakukkfű
1 db
kovászos uborka

Elkészítés

A réteslapot 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A libatepertőt aprítógépbe tesszük az uborkalével, az olajjal, a fokhagymával, a magos mustárral, sózzuk, borsozzuk, és krémesre aprítjuk. Kiszedjük egy tálba, és belekeverjük az aprított zöld fűszereket. A kovászos uborkát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk, és a tepertőkrémbe keverjük. A krémünket habzsákba töltjük, majd a réteslapra nyomjuk, erre ráteszünk még egy lapot, majd ezt még egyszer megismételjük. Annyi kovi ubit és tepertőt eszünk mellé, amennyit csak akarunk és belénk fér, esetleg ki nem pukkadunk…

Libatepertőkrém mille feuille

www.streetkitchen.hu

Ettetek már sós mille feuille-t? Én most hoztam nektek egyet, méghozzá egy magyaros verziót! Ha szeretitek a tepertőt és a jó öreg kovi ubit (és ki ne szeretné?!), akkor mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók

4 darabhoz
1 csomag
réteslap
1 ek
olvasztott vaj
300 g
libatepertő
50 ml
kovászosuborka-lé
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
magos dijoni mustár
só, bors
1 ek
aprított snidling
2 ek
aprított petrezselyem
1 ek
friss kakukkfű
1 db
kovászos uborka

A réteslapot 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. 

A libatepertőt aprítógépbe tesszük az uborkalével, az olajjal, a fokhagymával, a magos mustárral, sózzuk, borsozzuk, és krémesre aprítjuk. Kiszedjük egy tálba, és belekeverjük az aprított zöld fűszereket. A kovászos uborkát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk, és a tepertőkrémbe keverjük. A krémünket habzsákba töltjük, majd a réteslapra nyomjuk, erre ráteszünk még egy lapot, majd ezt még egyszer megismételjük. Annyi kovi ubit és tepertőt eszünk mellé, amennyit csak akarunk és belénk fér, esetleg ki nem pukkadunk…

Libatepertőkrém mille feuille

Ha tetszett a Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept