Megúszós sütik

Mákosgubáspalacsinta-jóllátjátok!

Mákos gubás palacsinta - jól látjátok!

Hozzávalók
A palacsintához
250 g
liszt
1 ek
porcukor
2 db
tojás
1 csipet
1 mk
sütőpor
350 ml
tej részletekben adagolva
150 ml
szódavíz
A töltelékhez
8 db
kifli
250 g
mák
100 g
porcukor
700 ml
tej
2 csomag
vaníliás cukor
A vaníliasodóhoz
50 g
cukor
25 g
liszt
5 db
tojássárgája
650 ml
tej
1 db
vaníliarúd

Elkészítés
A palacsinta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, és  közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük 1-1 perc alatt mindkét oldalát. Kisütjük az összes palacsintát.
A sodóhoz a cukrot és a lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig.
A töltelékhez a kiflit apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A cuccos, mákos kifliket beletöltjük a palacsintába, és a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A palacsintát gyakorlatilag mindenki szereti, én pedig speciel mákosguba-rajongó is vagyok (és ezzel remélem nem vagyok egyedül). Ezen az elven megalkottam egy végtelenül egyszerű, de nagyon finom desszertet, a palacsintába töltött mákos gubát, amihez egy príma vaníliasodó is dukál.

Hozzávalók

24 darabhoz
A palacsintához
250 g
liszt
1 ek
porcukor
2 db
tojás
1 csipet
1 mk
sütőpor
350 ml
tej részletekben adagolva
150 ml
szódavíz
A töltelékhez
8 db
kifli
250 g
mák
100 g
porcukor
700 ml
tej
2 csomag
vaníliás cukor
A vaníliasodóhoz
50 g
cukor
25 g
liszt
5 db
tojássárgája
650 ml
tej
1 db
vaníliarúd
A palacsinta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük (érdemes átmenni rajta egy botmixerrel is, hogy ne maradjanak pici lisztcsomók benne). Enyhén kiolajozott, tapadásmentes, teflon palacsintasütőben szépen eloszlatunk egy adag tésztát, és  közepes lángon 1-2 perc alatt megsütjük 1-1 perc alatt mindkét oldalát. Kisütjük az összes palacsintát.
A sodóhoz a cukrot és a lisztet elkeverjük, majd hozzáöntünk kb. 150 ml tejet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a hüvelyt is (ezt a végén kivesszük), a tojássárgájákat és a maradék tejet, átkeverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, besűrítjük, majd ha langyosra hűlt, bedobjuk a hűtőbe felhasználásig.
A töltelékhez a kiflit apró darabokra vágjuk vagy tépkedjük, majd összekeverjük a többi alapanyaggal. A cuccos, mákos kifliket beletöltjük a palacsintába, és a vaníliasodóval nyakon öntve tálaljuk.

Ha tetszett a Mákos gubás palacsinta - jól látjátok! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept