Húsvéti sütemények

Mandulakrémescroissant

Mandulakrémes croissant

Hozzávalók
A tésztához
2 csomag
leveles tészta
A mandulakrémhez
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
100 g
cukor
2 db
tojás
1 rúd
vanília kikapart magjai
1 db
citrom héja
120 g
darált mandula
1 tk
vaníliakivonat
A lekenéshez
1 db
tojás
A tetejére
100 g
étcsoki
1 nagy marék
szeletelt mandula

Elkészítés

A tésztákat felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is, és habzsákba töltjük. 

A tésztákat kitekerjük, és 6-6 db háromszöget vágunk belőlük. Mindegyiknek a szélesebb végére, egy sávban nyomunk a krémből, majd feltekerjük, ügyelve, hogy a végeiket finoman csípjük össze, nehogy kifolyjon a töltelék a croissant-okból sütés közben. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Mandulakrémes croissant

Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, egy serpenyőben pedig lepirítjuk a mandulát. A croissant-ok egyik felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk őket a pirult mandulalapocskákkal.

www.streetkitchen.hu

Szerintem szinte mindenki nevében beszélhetek, amikor azt mondom, nagyon kedvelem a megúszós, de mégis villantós reggeliket/péksütiket. Ez pont egy ilyen süti, amit, habár házi leveles tésztából is elkészíthettek, mégis a boltit ajánlom, mert így pikk-pakk meglesztek vele.

Hozzávalók

12 db croissant-hoz
A tésztához
2 csomag
leveles tészta
A mandulakrémhez
100 g
szoba-hőmérsékletű vaj
100 g
cukor
2 db
tojás
1 rúd
vanília kikapart magjai
1 db
citrom héja
120 g
darált mandula
1 tk
vaníliakivonat
A lekenéshez
1 db
tojás
A tetejére
100 g
étcsoki
1 nagy marék
szeletelt mandula

A tésztákat felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is, és habzsákba töltjük. 

A tésztákat kitekerjük, és 6-6 db háromszöget vágunk belőlük. Mindegyiknek a szélesebb végére, egy sávban nyomunk a krémből, majd feltekerjük, ügyelve, hogy a végeiket finoman csípjük össze, nehogy kifolyjon a töltelék a croissant-okból sütés közben. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Mandulakrémes croissant

Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, egy serpenyőben pedig lepirítjuk a mandulát. A croissant-ok egyik felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk őket a pirult mandulalapocskákkal.

Ha tetszett a Mandulakrémes croissant receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept