A tésztákat felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is, és habzsákba töltjük.
A tésztákat kitekerjük, és 6-6 db háromszöget vágunk belőlük. Mindegyiknek a szélesebb végére, egy sávban nyomunk a krémből, majd feltekerjük, ügyelve, hogy a végeiket finoman csípjük össze, nehogy kifolyjon a töltelék a croissant-okból sütés közben. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, lekenjük lazán felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit, egy serpenyőben pedig lepirítjuk a mandulát. A croissant-ok egyik felét belemártjuk a csokiba, és megszórjuk őket a pirult mandulalapocskákkal.