Levesek

Mángoldleves

Mángoldleves
mangold-leves

Hozzávalók
500 g
mángold
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
1 ek
finomliszt
2 tk
fűszerpaprika
1 l
zöldségalaplé
2 db
babérlevél
bors
1 tk
fűszerkömény
2 db
krumpli
(250 g/db)

Elkészítés
  1. A mángoldot megmossuk és durvára daraboljuk.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy lábasban olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott sárgarépát, zellert és még pár percig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát. Sűrűn kevergetve összepirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.

  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítjük, végül mehet hozzá a szintén 2 cm-es kockákra vágott burgonya is.

  5. Felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg a zöldségek és a krumpli megpuhulnak, kb. 20 percig.

  6. Ezután hozzáadjuk a mángoldot és további 5 percig főzzük.

  7. Melegen tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

A mai napra egy igazán különleges, mégis egyszerű levest hoztam nektek, ami garantáltan feldobja a hétköznapokat! A mángold, ez a kissé elfeledett zöldség, főszerepet kap ebben a receptben, és egy olyan ízvilágot teremt, amitől biztosan repetázni fogtok.

pictogram

Vega

A mángold leves elkészítése nem igényel bonyolult technikákat, így kezdők is bátran belevághatnak. A hagyományos alapanyagokat – mint a répa, zeller vagy krumpli – a karakteres mángold egészíti ki, amitől a leves különlegesen zöld ízvilágot kap.

Hozzávalók

4 adaghoz
500 g
mángold
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
olívaolaj
2 szál
sárgarépa
(100 g/szál)
1 db
zellergumó
(200 g/db)
1 ek
finomliszt
2 tk
fűszerpaprika
1 l
zöldségalaplé
2 db
babérlevél
bors
1 tk
fűszerkömény
2 db
krumpli
(250 g/db)

Elkészítés

  1. A mángoldot megmossuk és durvára daraboljuk.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy lábasban olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott sárgarépát, zellert és még pár percig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát. Sűrűn kevergetve összepirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.

  4. Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítjük, végül mehet hozzá a szintén 2 cm-es kockákra vágott burgonya is.

  5. Felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg a zöldségek és a krumpli megpuhulnak, kb. 20 percig.

  6. Ezután hozzáadjuk a mángoldot és további 5 percig főzzük.

  7. Melegen tálaljuk.

Ha tetszett a Mángoldleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept