A mángoldot megmossuk és durvára daraboljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy lábasban olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott sárgarépát, zellert és még pár percig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát. Sűrűn kevergetve összepirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítjük, végül mehet hozzá a szintén 2 cm-es kockákra vágott burgonya is.
Felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg a zöldségek és a krumpli megpuhulnak, kb. 20 percig.
Ezután hozzáadjuk a mángoldot és további 5 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.
Mángoldleves
A mai napra egy igazán különleges, mégis egyszerű levest hoztam nektek, ami garantáltan feldobja a hétköznapokat! A mángold, ez a kissé elfeledett zöldség, főszerepet kap ebben a receptben, és egy olyan ízvilágot teremt, amitől biztosan repetázni fogtok.

Vega
A mángold leves elkészítése nem igényel bonyolult technikákat, így kezdők is bátran belevághatnak. A hagyományos alapanyagokat – mint a répa, zeller vagy krumpli – a karakteres mángold egészíti ki, amitől a leves különlegesen zöld ízvilágot kap.
Hozzávalók
Elkészítés
A mángoldot megmossuk és durvára daraboljuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy lábasban olívaolajat hevítünk, majd rátesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 5 perc alatt megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a 2 cm-es kockákra vágott sárgarépát, zellert és még pár percig pirítjuk, majd rászórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát. Sűrűn kevergetve összepirítjuk, majd felöntjük a zöldségalaplével.
Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és fűszerköménnyel ízesítjük, végül mehet hozzá a szintén 2 cm-es kockákra vágott burgonya is.
Felforraljuk, majd takaréklángon főzzük, amíg a zöldségek és a krumpli megpuhulnak, kb. 20 percig.
Ezután hozzáadjuk a mángoldot és további 5 percig főzzük.
Melegen tálaljuk.

Ez a mángold leves tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató ebédhez vagy vacsorához. Tálalhatod friss kenyérrel, akár egy szelet vajjal megkenve, vagy egy kis tejföllel meglocsolva, hogy még krémesebb legyen.
A mángold leves mellett van még néhány kiadós vega levesreceptünk!
Ha tetszett a Mángoldleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!