Szezonális receptek

Mángoldsaláta

Mángoldsaláta
mangold-salata

Hozzávalók
30 g
fenyőmag
30 g
mandula
300 g
mángold
50 ml
olívaolaj
25 ml
balzsamecet
1 mk
méz
1 mk
1 mk
frissen őrölt bors

Elkészítés
  1. A fenyőmagot és a mandulát egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk, majd félretesszük.

  2. A mángoldot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. A szárát 2 mm-es szeletekre vágjuk, a leveles részét pedig 2 cm-es darabokra.

  3. Az olívaolajat, a balzsamecetet, a mézet, a sót és a borsot egy kis befőttesüvegbe töltjük, és jól összerázzuk.

  4. A felcsíkozott mángoldra öntjük a marinádot, majd hozzákeverjük a lepírított magok nagy részét, tálba halmozzuk, és megszórjuk még egy kevés magkeverékkel. 

www.streetkitchen.hu

Itt egy villámgyors, mégis ínycsiklandó saláta, amivel garantáltan leveszed a lábáról a vendégeidet. A pirított magvak ropogása, a balzsamecet pikantériája és a friss mángold üdesége tökéletes harmóniát alkot ebben a 15 perces csodában.

pictogram

Vega

A mángold saláta igazi gyorsfogas, ha valami frissre és különlegesre vágysz. A zöldség enyhén földes íze tökéletes alapot ad a pikáns balzsamecetes öntetnek, amit a pirított magok roppanása tesz igazán ellenállhatatlanná. Nincs szükség főzésre vagy bonyolult trükkökre, csupán pár ügyes mozdulat, és már kész is a színes, tápanyagban gazdag fogás.

Hozzávalók

2 fő részére
30 g
fenyőmag
30 g
mandula
300 g
mángold
50 ml
olívaolaj
25 ml
balzsamecet
1 mk
méz
1 mk
1 mk
frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A fenyőmagot és a mandulát egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk, majd félretesszük.

  2. A mángoldot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és felcsíkozzuk. A szárát 2 mm-es szeletekre vágjuk, a leveles részét pedig 2 cm-es darabokra.

  3. Az olívaolajat, a balzsamecetet, a mézet, a sót és a borsot egy kis befőttesüvegbe töltjük, és jól összerázzuk.

  4. A felcsíkozott mángoldra öntjük a marinádot, majd hozzákeverjük a lepírított magok nagy részét, tálba halmozzuk, és megszórjuk még egy kevés magkeverékkel. 

mangold-salata-2
Mángoldsaláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a mángold saláta nemcsak mutatós, de könnyed, mégis laktató fogás – tökéletes egy gyors ebédhez vagy vacsorához. Ha vendégeket vársz, tálald előételként, de egy szelet grillezett sajt vagy ropogós bagett mellé akár komplett fogás is lehet belőle.

Tipp: próbáld ki szőlővel vagy gránátalmamaggal is, ha még több izgalomra vágysz!

Ha bejött ez a friss, roppanós saláta, akkor ezeket is érdemes kipróbálnod – hasonlóan gyorsak, egészségesek, és tele vannak ízzekkel!

Grillezett cukkinisaláta mozzarellával

Orecchiette tésztasaláta

Spárgás Cézár-saláta

Ha tetszett a Mángoldsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept