A maradékmentő húsos szendvics házi pitából elkészítéséhez a lisztet egy robotgép üstjébe szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a tejet is, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor elkezdett összeállni, hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a sót. Sima tésztát dagasztunk belőle, és 1-1,5 órára félretesszük pihenni.
Ezután lisztezett felületen 10-12 részre osztjuk, és óvatosan kis gömböket formázunk belőle. Lefedjük, hogy a teteje ne száradjon ki, és egyesével korongokká lapítjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és sütés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni. Kevés liszttel megszórva, 250 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a lila hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a répát pedig lereszeljük. A zöldségeket egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szálaira tépkedett sült csirkehúst. Fűszerezzünk korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal, és beleszórjuk a felaprított petrezselymet.
A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a paradicsomot felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A tálaláshoz a pitákat megnyitjuk, megtöltjük a töltelékkel és a zöldségekkel, végül meglocsoljuk a szósszal.

Elkészítési idő: 90 perc