Street food

Maradékmentőhúsosszendvicsházipitából

Maradékmentő húsos szendvics házi pitából

Hozzávalók
A töltelékhez
A pitához
530 g
liszt
1 ek
cukor
20 g
friss élesztő
130 ml
langyos víz
130 ml
langyos tej
10 ml
olívaolaj
110 g
joghurt
5 g
1 fej
lila hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
50 ml
olívaolaj
2 db
sült csirkecomb
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
A szószhoz
2 ek
tahini
0.5 db
citrom leve
só, bors
50 g
joghurt
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
0.5 db
fejes saláta

Elkészítés

A maradékmentő húsos szendvics házi pitából elkészítéséhez a lisztet egy robotgép üstjébe szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a tejet is, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor elkezdett összeállni, hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a sót. Sima tésztát dagasztunk belőle, és 1-1,5 órára félretesszük pihenni. 

Ezután lisztezett felületen 10-12 részre osztjuk, és óvatosan kis gömböket formázunk belőle. Lefedjük, hogy a teteje ne száradjon ki, és egyesével korongokká lapítjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és sütés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni. Kevés liszttel megszórva, 250 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. 

A töltelékhez a lila hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a répát pedig lereszeljük. A zöldségeket egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szálaira tépkedett sült csirkehúst. Fűszerezzünk korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal, és beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 

A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a paradicsomot felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A tálaláshoz a pitákat megnyitjuk, megtöltjük a töltelékkel és a zöldségekkel, végül meglocsoljuk a szósszal. 

Tökéletes házi pita
Tökéletes házi pita (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 90 perc  

www.streetkitchen.hu

Ha maradt otthon egy kis sült csirkéd, ezzel a szuper pitarecepttel egy remek maradékmentő szendvicset varázsolhatsz belőle.

Hozzávalók

6 főre
A töltelékhez
A pitához
530 g
liszt
1 ek
cukor
20 g
friss élesztő
130 ml
langyos víz
130 ml
langyos tej
10 ml
olívaolaj
110 g
joghurt
5 g
1 fej
lila hagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 szál
répa
50 ml
olívaolaj
2 db
sült csirkecomb
1 tk
őrölt római kömény
1 tk
őrölt koriandermag
só, bors
0.5 csokor
petrezselyem
A szószhoz
2 ek
tahini
0.5 db
citrom leve
só, bors
50 g
joghurt
Az összeállításhoz
1 db
paradicsom
0.5 db
fejes saláta

A maradékmentő húsos szendvics házi pitából elkészítéséhez a lisztet egy robotgép üstjébe szórjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Beleöntjük a vizet és a tejet is, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor elkezdett összeállni, hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot és a sót. Sima tésztát dagasztunk belőle, és 1-1,5 órára félretesszük pihenni. 

Ezután lisztezett felületen 10-12 részre osztjuk, és óvatosan kis gömböket formázunk belőle. Lefedjük, hogy a teteje ne száradjon ki, és egyesével korongokká lapítjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, és sütés előtt még 10 percet hagyjuk pihenni. Kevés liszttel megszórva, 250 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt megsütjük. 

A töltelékhez a lila hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, a répát pedig lereszeljük. A zöldségeket egy serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szálaira tépkedett sült csirkehúst. Fűszerezzünk korianderrel, római köménnyel, sóval, borssal, és beleszórjuk a felaprított petrezselymet. 

A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a paradicsomot felszeleteljük, a salátát pedig leveleire szedjük. A tálaláshoz a pitákat megnyitjuk, megtöltjük a töltelékkel és a zöldségekkel, végül meglocsoljuk a szósszal. 

Tökéletes házi pita
Tökéletes házi pita (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 90 perc  

Ha tetszett a Maradékmentő húsos szendvics házi pitából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept