Smart

Maradékmentőtépettcsirkésszendvics

Maradékmentő tépett csirkés szendvics

Hozzávalók
A tépett csirkés coleslaw-hoz
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
¼ db káposzta
(600 g/db)
2 szál
újhagyma
2 ek
majonéz
1 ek
tejföl
só, bors
1 tk
porcukor
0.25 db
citrom leve
150 g
grillezett csirkemell
A salátához
200 g
maradék grillezett krumpli
80 g
koktélparadicsom
30 g
madársaláta
Az öntethez
50 ml
olívaolaj
1 tk
magos mustár
0.5 db
citrom
0.5 tk
porcukor
só, bors
Az összeállításhoz
1 ek
étolaj
8 szelet
bacon
4 db
császárzsemle

Elkészítés

A tépett csirkés szendvics első lépéseként a salátával foglalkozunk. A coleslaw-hoz a répát és a káposztát lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy tálba dobjuk és hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük porcukorral és citromlével.  A csirkét szálaira tépjük, a zöldségekhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük.

A salátához a krumplihoz keverjük a feldarabolt koktélparadicsomokat és a madársalátát. 


A salátaöntethez az olívaolajat egy befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és reszelt héját, valamint a porcukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk az üveg tetejét, alaposan összerázzuk, és az így kapott emulziót ráöntjük a salátára. 

A bacont egy serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon ropogósra sütjük.

A császárzsemléket kettévágjuk, megpirítjuk a bacon visszamarad zsírjában, és jöhet az összeállítás. A zsemlék alját megpakoljuk a tépett csirkés coleslaw-val, jöhet rá pár szelet bacon, rárakjuk a tetejét, átszúrjuk egy nyárssal és mellé tálaljuk a salátát.

maradekmento-tepett-csirkes-szendvics-1
Maradékmentő tépett csirkés szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha nálatok is visszatérő probléma, hogy mit kezdjetek a grillezés után megmaradt sült húsokkal és grillkrumplival, akkor ez a recept nektek szól! A szaftos coleslaw szinte minden húst új életre kelt, és a mondás valóban igaz: baconnel minden jobb!

Hozzávalók

4 főre
A tépett csirkés coleslaw-hoz
1 szál
sárgarépa
(150 g/szál)
¼ db káposzta
(600 g/db)
2 szál
újhagyma
2 ek
majonéz
1 ek
tejföl
só, bors
1 tk
porcukor
0.25 db
citrom leve
150 g
grillezett csirkemell
A salátához
200 g
maradék grillezett krumpli
80 g
koktélparadicsom
30 g
madársaláta
Az öntethez
50 ml
olívaolaj
1 tk
magos mustár
0.5 db
citrom
0.5 tk
porcukor
só, bors
Az összeállításhoz
1 ek
étolaj
8 szelet
bacon
4 db
császárzsemle

A tépett csirkés szendvics első lépéseként a salátával foglalkozunk. A coleslaw-hoz a répát és a káposztát lereszeljük, az újhagymát felkarikázzuk. Az összes zöldséget egy tálba dobjuk és hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük porcukorral és citromlével.  A csirkét szálaira tépjük, a zöldségekhez adjuk, és az egészet jól összekeverjük.

A salátához a krumplihoz keverjük a feldarabolt koktélparadicsomokat és a madársalátát. 


A salátaöntethez az olívaolajat egy befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a citrom levét és reszelt héját, valamint a porcukrot. Sózzuk, borsozzuk, majd lezárjuk az üveg tetejét, alaposan összerázzuk, és az így kapott emulziót ráöntjük a salátára. 

A bacont egy serpenyőben, kevés olajon, közepes lángon ropogósra sütjük.

A császárzsemléket kettévágjuk, megpirítjuk a bacon visszamarad zsírjában, és jöhet az összeállítás. A zsemlék alját megpakoljuk a tépett csirkés coleslaw-val, jöhet rá pár szelet bacon, rárakjuk a tetejét, átszúrjuk egy nyárssal és mellé tálaljuk a salátát.

maradekmento-tepett-csirkes-szendvics-1
Maradékmentő tépett csirkés szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc 

Ha tetszett a Maradékmentő tépett csirkés szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept