Húsételek

Marhahúsoskrumplilepény

Marhahúsos krumplilepény

Hozzávalók
A marhahúsos töltelékhez
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
2 szem
szegfűszeg
0.5 mk
0.75 tk
őrölt fahéj
2 csipet
frissen reszelt szerecsendió
2 csipet
frissen őrölt bors
50 g
pirított fenyőmag
1 ek
paradicsompüré
0.5 csokor
friss petrezselyem
2 ek
víz
A krumplilepényhez
700 g
burgonya
1 púpozott ek
liszt
1 tk
1 ek
vaj

Elkészítés
img_6433.jpg
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, ne repedezzen meg a héja. Amíg a krumpli fő felhevítjük a vajat és az olajat és megpirítjuk rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. Amikor a hagyma elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az előzőleg, egy kis sóval, mozsárban összezúzott szegfűszeget. Beletesszük a fahéjat, a frissen reszelt szerecsendiót és az őrölt borsot. Egy kis pirulás után hozzáadjuk a darált marhahúst és jól lepirítjuk az egészet. Egy fakanál segítségével szétválasztjuk az összetapadt húsdarabokat. Végül hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet és egy kis vizet. Közepes lángon főzzük tovább. Amennyiben szükség van rá, ismét megsózzuk.
img_6436.jpg
A megfőtt krumplikat megpucoljuk és krumplinyomóval(még melegen) áttörjük egy deszkára. Hozzáadjuk a sót és a lisztet és a lisztes deszkán alaposan összegyúrjuk. A tésztából gombócokat formázunk és 3-4 mm-es vastagságúra nyújtjuk őket. A kinyújtott tésztára egy evőkanál tölteléket teszünk, úgy, hogy a feléig érjen csak és a szélei szabadon maradjanak. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összenyomkodjuk a széleit. Egy serpenyőben olajat hevítünk és óvatosan, ügyelve, hogy ne essen szét, aranybarnára sütjük a lepények mindkét oldalát, majd kivesszük és itatós papírra kibélelt tányérra helyezzük.

www.streetkitchen.hu

Egy zseniális krumplilepény receptet mutatunk nektek, amit egy közel-keleti marharaguval töltünk meg. Azért is nagyon klassz ez a lepény, mert igazából a tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk. Vágjunk is bele!

Hozzávalók

4 főre
A marhahúsos töltelékhez
500 g
darált marhahús
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
2 gerezd
fokhagyma
2 szem
szegfűszeg
0.5 mk
0.75 tk
őrölt fahéj
2 csipet
frissen reszelt szerecsendió
2 csipet
frissen őrölt bors
50 g
pirított fenyőmag
1 ek
paradicsompüré
0.5 csokor
friss petrezselyem
2 ek
víz
A krumplilepényhez
700 g
burgonya
1 púpozott ek
liszt
1 tk
1 ek
vaj
img_6433.jpg
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, ne repedezzen meg a héja. Amíg a krumpli fő felhevítjük a vajat és az olajat és megpirítjuk rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. Amikor a hagyma elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az előzőleg, egy kis sóval, mozsárban összezúzott szegfűszeget. Beletesszük a fahéjat, a frissen reszelt szerecsendiót és az őrölt borsot. Egy kis pirulás után hozzáadjuk a darált marhahúst és jól lepirítjuk az egészet. Egy fakanál segítségével szétválasztjuk az összetapadt húsdarabokat. Végül hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet és egy kis vizet. Közepes lángon főzzük tovább. Amennyiben szükség van rá, ismét megsózzuk.
img_6436.jpg
A megfőtt krumplikat megpucoljuk és krumplinyomóval(még melegen) áttörjük egy deszkára. Hozzáadjuk a sót és a lisztet és a lisztes deszkán alaposan összegyúrjuk. A tésztából gombócokat formázunk és 3-4 mm-es vastagságúra nyújtjuk őket. A kinyújtott tésztára egy evőkanál tölteléket teszünk, úgy, hogy a feléig érjen csak és a szélei szabadon maradjanak. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összenyomkodjuk a széleit. Egy serpenyőben olajat hevítünk és óvatosan, ügyelve, hogy ne essen szét, aranybarnára sütjük a lepények mindkét oldalát, majd kivesszük és itatós papírra kibélelt tányérra helyezzük.

Ha tetszett a Marhahúsos krumplilepény receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept