Pékség

Másnapispuhatepertőspogácsa

Másnap is puha tepertős pogácsa
Másnap is puha tepertős pogácsa

Hozzávalók
25 ml
langyos tej
10 g
porcukor
18 g
élesztő
450 g
finomliszt
175 g
vaj
150 g
tepertőkrém
100 g
tepertő
250 g
juhtúró
1 db
tojás
A kenéshez
2 db
tojássárgája

Elkészítés
  1. A másnap is puha tepertős pogácsa elkészítéséhez a langyos tejben elkeverjük a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Melegebb helyen, letakarva felfuttatjuk. 

  2. A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a vajat, a tepertőkrémet, az apróbb darabokra vágott tepertőt, a juhtúrót, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a sót.

  3. Sima, rugalmas állagú tésztát dagasztunk, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és a tetejét éles késsel csíkosra irdaljuk. Pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogikat. A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  5. A tepertőmennyiséget helyettesíthetjük túróval is, és rögtön kapunk egy zseni túrós pogit.

www.streetkitchen.hu

Hááát… Nem biztos, hogy másnapra is fog maradni ebből az omlós pogiból.

A tészta megszilárdulás helyett továbbra is lágy és omlós marad, mintha most sült volna, miközben a tepertőkrém sodró illata körüllengi az egész házat. Ha valami olyanra vágysz, ami nem kenyérízt sugároz, hanem inkább otthoni kényeztetést és vajas melegséget, akkor ez lesz most a kedvenced.

Hozzávalók

2 tepsihez
25 ml
langyos tej
10 g
porcukor
18 g
élesztő
450 g
finomliszt
175 g
vaj
150 g
tepertőkrém
100 g
tepertő
250 g
juhtúró
1 db
tojás
A kenéshez
2 db
tojássárgája

Elkészítés

  1. A másnap is puha tepertős pogácsa elkészítéséhez a langyos tejben elkeverjük a porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Melegebb helyen, letakarva felfuttatjuk. 

  2. A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a vajat, a tepertőkrémet, az apróbb darabokra vágott tepertőt, a juhtúrót, a felfuttatott élesztőt, a tojást és a sót.

  3. Sima, rugalmas állagú tésztát dagasztunk, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, és a tetejét éles késsel csíkosra irdaljuk. Pogácsaszaggatóval kis korongokat szúrunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a pogikat. A tetejüket megkenjük felvert tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

  5. A tepertőmennyiséget helyettesíthetjük túróval is, és rögtön kapunk egy zseni túrós pogit.

Ha tetszett a Másnap is puha tepertős pogácsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept