Fantasztikus desszertek

Mogyorókrémescsavartmuffin

Mogyorókrémes csavart muffin

Hozzávalók
170 ml
tej
40 g
élesztő+1 tk cukor
50 g
porcukor
250 g
bL-55 liszt
250 g
bL80-as kenyérliszt
2 db
tojás
1 db
tojás sárgája
50 g
puha vaj
5 - 6 ek
mogyorókrém

Elkészítés
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy teáskanál cukrot. 5 percig pihentetjük, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Egy nagy tálba rakjuk a kétféle lisztet, a porcukrot, tojásokat, tojássárgáját és hozzáöntjük az élesztős tejet. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 0,5-0,8 mm vastagságúra.
A tészta egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, ráhajtjuk a másik felét, majd 12 csíkot vágunk belőle. A mogyorókrémes tésztacsíkok két végét megfogjuk, megtekerjük, majd spirál alakban beletekerjük a muffinformák mélyedéseibe. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.

www.streetkitchen.hu

Biztos tudjátok, hogy imádjuk a nem megszokott sütiket és ételeket. Ami kicsit máshogy néz ki, vagy épp két klasszikust kombinálunk benne. Na ez a “muffin” is valami hasonló. Kicsit muffin, kicsit mogyorókrémes csiga, de igazából egyik sem. Viszont! Nagyon finom!

Hozzávalók

12 darabhoz
170 ml
tej
40 g
élesztő+1 tk cukor
50 g
porcukor
250 g
bL-55 liszt
250 g
bL80-as kenyérliszt
2 db
tojás
1 db
tojás sárgája
50 g
puha vaj
5 - 6 ek
mogyorókrém
A tejet megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és belekeverünk egy teáskanál cukrot. 5 percig pihentetjük, amíg elkezd dolgozni az élesztő. Egy nagy tálba rakjuk a kétféle lisztet, a porcukrot, tojásokat, tojássárgáját és hozzáöntjük az élesztős tejet. Elkezdjük összekeverni a tésztát, majd amikor kezd összeállni, hozzáadjuk a puha vajat és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk, és kinyújtjuk kb. 0,5-0,8 mm vastagságúra.
A tészta egyik felét megkenjük a mogyorókrémmel, ráhajtjuk a másik felét, majd 12 csíkot vágunk belőle. A mogyorókrémes tésztacsíkok két végét megfogjuk, megtekerjük, majd spirál alakban beletekerjük a muffinformák mélyedéseibe. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük a sütit.

Ha tetszett a Mogyorókrémes csavart muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept