A kápia paprikát bedobjuk 40 percre a sütőbe. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük folpackkal és hagyjuk pihenni minimum 20 percig.
Lehúzzuk róla a héját, majd a paprika húsát leturmixoljuk a többi hozzávalóval, és grillezett csirkére kenve tálaljuk.
Mojopicante–paprikamártásaKanári-szigetekről
A kápia paprikás mojo picante egy füstös, enyhén csípős, karakteres szósz, ami a sült paprikának köszönhetően mély, édeskés ízzel robban.
A mojo picante alapja sült kápia paprika, fokhagyma, füstölt pirospaprika, kömény, olívaolaj, ecet és egy kevés chili – egyszerre krémes és pikáns. Kiváló sült krumplihoz, grillezett zöldségekhez, vagy akár pirítósra kenve is – és minél tovább áll, annál jobb!
Hozzávalók
Elkészítés
A kápia paprikát bedobjuk 40 percre a sütőbe. Ezután egy tálba rakjuk, lefedjük folpackkal és hagyjuk pihenni minimum 20 percig.
Lehúzzuk róla a héját, majd a paprika húsát leturmixoljuk a többi hozzávalóval, és grillezett csirkére kenve tálaljuk.
A trükk a textúrában rejlik: nem kell teljesen simára turmixolni – maradjon egy kicsit rusztikus, hogy karakteresebb legyen. Ha kicsit több csípősségre vágysz, dobj hozzá egy friss chilit is. A hűtőben jól eláll pár napig, sőt másnapra még jobban összeérnek az ízek.

Íme három olyan csirkés kaja, amihez passzol a mojo picante!
Ha tetszett a Mojo picante – paprikamártás a Kanári-szigetekről receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!