Karácsonyi desszertek

Narancsosfahéjassüti

Narancsos fahéjas süti

Hozzávalók
A tésztához
2 db
narancs reszelt héja
50 ml
frissen facsart narancslé
4 db
tojás
280 g
kristálycukor
100 g
olvasztott vaj
480 g
finomliszt
3 tk
sütőpor
2 tk
őrölt fahéj
4 ek
narancslekvár
A tepsi kenéséhez
A tetejére
120 g
mascarpone
3 ek
porcukor
15 ml
frissen facsart narancslé
1 db
narancs reszelt héja
2 ek
vaj

Elkészítés

A narancsos fahéjas süti elkészítéséhez egy tálba reszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a tojásokat, a cukrot és a vajat, majd robotgéppel összedolgozzuk.

Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Robotgéppel csomómentesre keverjük. Vajjal kikenjük a tepsit, majd beleöntjük a sütimasszánkat. Elsimítjuk a tetejét, rákanalazzuk a narancslekvárt és belekeverjük egy fapálcikával vagy késsel, hogy márványos mintát kapjunk.180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 35 percre.

Egy tálban kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral és a narancslével. Miután megsült, hagyjuk hűlni minimum 40 percet, majd megkenjük a tetejét a narancsos mascarponés krémmel.

Reszelt narancshéjjal díszítjük. Felkockázzuk és már tálalhatjuk is.

Narancsos fahéjas süti
Narancsos fahéjas süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Hűlési idő: 40 perc

Nem a narancsos fahéjas süti az egyetlen a tarsolyunkban, amitől tutira ünnepi hangulatba kerülsz! Mutatunk még három olyan sütit, amitől tuti elkezded énekelni a Jingle Bellt!

New York roll narancskrémmel és NUTELLA®-val

Almás-narancsos süti

Narancsos-mákos rugelach

www.streetkitchen.hu

Ez egy nagyon egyszerű kevert süti, amibe bezártam a narancs esszenciáját.

Hozzávalók

1 23x23-cm-es tepsihez
A tésztához
2 db
narancs reszelt héja
50 ml
frissen facsart narancslé
4 db
tojás
280 g
kristálycukor
100 g
olvasztott vaj
480 g
finomliszt
3 tk
sütőpor
2 tk
őrölt fahéj
4 ek
narancslekvár
A tepsi kenéséhez
A tetejére
120 g
mascarpone
3 ek
porcukor
15 ml
frissen facsart narancslé
1 db
narancs reszelt héja
2 ek
vaj

A narancsos fahéjas süti elkészítéséhez egy tálba reszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a frissen facsart narancslevet, a tojásokat, a cukrot és a vajat, majd robotgéppel összedolgozzuk.

Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Robotgéppel csomómentesre keverjük. Vajjal kikenjük a tepsit, majd beleöntjük a sütimasszánkat. Elsimítjuk a tetejét, rákanalazzuk a narancslekvárt és belekeverjük egy fapálcikával vagy késsel, hogy márványos mintát kapjunk.180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 35 percre.

Egy tálban kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral és a narancslével. Miután megsült, hagyjuk hűlni minimum 40 percet, majd megkenjük a tetejét a narancsos mascarponés krémmel.

Reszelt narancshéjjal díszítjük. Felkockázzuk és már tálalhatjuk is.

Narancsos fahéjas süti
Narancsos fahéjas süti (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc
  • Sütési idő: 35 perc
  • Hűlési idő: 40 perc

Nem a narancsos fahéjas süti az egyetlen a tarsolyunkban, amitől tutira ünnepi hangulatba kerülsz! Mutatunk még három olyan sütit, amitől tuti elkezded énekelni a Jingle Bellt!

New York roll narancskrémmel és NUTELLA®-val

Almás-narancsos süti

Narancsos-mákos rugelach

Ha tetszett a Narancsos fahéjas süti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept