
Fantasztikus desszertek
Olaszcsúcsdesszert:profiterol
Ami a magyaroknak a képviselőfánk, a franciáknak az eclair fánk, a spanyoloknak a churros, az az olaszoknak a profiterol. Csak amíg a magyarok kettévágják, a franciák kipingálják, a spanyolok olajban kisütik, addig az olaszok okos módon nyakon öntik csokival!
Hozzávalók
20 darabhoz
150 ml
habtejszín
A tésztához
60 g
olvasztott vaj
100 g
víz
100 g
finomliszt
3 db
tojás
1 csipet
só
A krémhez
200 g
tej
20 g
keményítő
100 g
fehércsoki
40 g
cukor
A leöntéshez
100 g
étcsokoládé
0.5 marék
pisztácia
100 ml
tejszín

Ha tetszett az Olasz csúcsdesszert: profiterol receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Címkék, kategóriák
Címkék, kategóriák
Megfőzték, értékelték
Legfrissebb receptek
Összes recept
Legfrissebb receptek
Összes recept