Szendvics

Olaszmarhásszendvics

Olasz marhás szendvics

Hozzávalók
2 db
piros kaliforniai paprika
(130 g/db)
2 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(110 g/szál)
6 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1.5 kg
marhanyak
só, bors
2 ek
sertészsír
1 l
marhaalaplé
250 ml
passata
1 tk
chilipehely
1 ek
oregánó
4 db
babérlevél
1 tk
római kömény
Az összeállításhoz
6 db
vágott bagett
600 g
kovászos répa
(bármilyen savanyúsággal helyettesíthető)
200 g
savanyított lila hagyma
50 g
vaj

Elkészítés

Az olasz marhás szendvics elkészítésének első lépéseként a zöldségeket nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A húst erősen sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál zsíron, magas hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt jól lepirítjuk, és egy tepsibe rakjuk.

A serpenyőben pótoljuk a zsírt, majd a zöldségeket is lepirítjuk és a tepsibe tesszük. Felöntjük az alaplével, a passatával, hozzáadjuk a chilipelyhet, az oregánót, a babérlevelet és a római köményt, lefóliázzuk, és betesszük 3-4 órára a 160 fokra előmelegített sütőbe, amíg a hús teljesen puhára sül. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szálaira szedjük.

A zöldségeket a lével együtt egy turmixgépbe tesszük, kivesszük belőle a babérleveleket, és krémesre zúzzuk. A szószból kb. 2 dl-t a húshoz keverünk. A bagetteket félbevágjuk, majd a vajon, közepes hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Megkenjük az aljukat a szósszal, rápakoljuk a húst, a savanyúságokat, majd rátesszük a bagett tetejét és el is készült a szendvics.

Olasz marhás szendvics
Olasz marhás szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 4 óra  

Még több recept A mackó sorozatból:

Omlett, ahogy A mackó című sorozatban készült

Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Fáj kimondani erre a szendvicsre, hogy szendvics. Pedig az. De mégse. Ez annál több. Mit több? Sokkal több. Próbáld ki és megtudod, miről hebegek itt össze meg vissza.

Hozzávalók

6 főre
2 db
piros kaliforniai paprika
(130 g/db)
2 szál
sárgarépa
(110 g/szál)
1 szál
fehérrépa
(110 g/szál)
6 gerezd
fokhagyma
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1.5 kg
marhanyak
só, bors
2 ek
sertészsír
1 l
marhaalaplé
250 ml
passata
1 tk
chilipehely
1 ek
oregánó
4 db
babérlevél
1 tk
római kömény
Az összeállításhoz
6 db
vágott bagett
600 g
kovászos répa
(bármilyen savanyúsággal helyettesíthető)
200 g
savanyított lila hagyma
50 g
vaj

Az olasz marhás szendvics elkészítésének első lépéseként a zöldségeket nagyobb, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk. A húst erősen sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál zsíron, magas hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt jól lepirítjuk, és egy tepsibe rakjuk.

A serpenyőben pótoljuk a zsírt, majd a zöldségeket is lepirítjuk és a tepsibe tesszük. Felöntjük az alaplével, a passatával, hozzáadjuk a chilipelyhet, az oregánót, a babérlevelet és a római köményt, lefóliázzuk, és betesszük 3-4 órára a 160 fokra előmelegített sütőbe, amíg a hús teljesen puhára sül. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szálaira szedjük.

A zöldségeket a lével együtt egy turmixgépbe tesszük, kivesszük belőle a babérleveleket, és krémesre zúzzuk. A szószból kb. 2 dl-t a húshoz keverünk. A bagetteket félbevágjuk, majd a vajon, közepes hőfokon, oldalanként kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Megkenjük az aljukat a szósszal, rápakoljuk a húst, a savanyúságokat, majd rátesszük a bagett tetejét és el is készült a szendvics.

Olasz marhás szendvics
Olasz marhás szendvics (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 4 óra  

Még több recept A mackó sorozatból:

Omlett, ahogy A mackó című sorozatban készült

Családi spagetti, ahogy A mackó című sorozatban láttuk

Ha tetszett az Olasz marhás szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept