Szendvics

OMG:hamburgerházichiliszósszal

OMG: hamburger házi chili szósszal

Hozzávalók
60 dkg
durvára darált marhalapocka vagy -comb
10 dkg
hideg kókuszzsír
bors
A relishez
20 dkg
paradicsom (tisztítás után a fele lesz)
10 dkg
ecetes uborka
5 dkg
salotta hagyma (vagy lila hagyma)
6 dkg
ketchup
4 dkg
majonéz
Házi chili szószhoz (2 dl-hez)
20 dkg
friss kápia és chili paprika (piros chili, jalapeño, habanero) keveréke fele-fele arányban
15 dkg
sárgarépa
20 dkg
paradicsom
3 gerezd
fokhagyma
5 cl
fehérbor- vagy almaecet
1 púpozott ek
barna cukor
1 tk
1 mk
őrölt bors
1 db
lime
1 ek
worchestershire szósz
2 tk
halszósz (elhagyható)
2 dl
víz
És még…
8 szelet
bacon
20 dkg
reszelt cheddar sajt
1 fej
lollo vagy tölgylevél saláta (persze bármi más zöld is jöhet)

Elkészítés
Akkor lesz igazán jó a pogácsa, ha hideg hússal és zsírral, gyorsan dolgozunk. A kókuszzsírt lereszeljük, majd az így kapott pelyhet alaposan elkeverjük a darált hússal. Sem sót, sem borsot nem kell tenni bele, elég lesz sütésnél mindkét oldalukat fűszerezni, mint egy szelet steaknél. 15 dkg-os gömböket formázunk a masszából, amelyeket aztán szabályos koronggá lapítunk. (Érdemes előre megformázni, és a buliban már csak dobálni fel a grillre vagy bele a serpenyőbe!)A sárgarépát megpucoljuk, majd kisebb hasábokra vágva párolóedényben vagy serpenyőben kevés vízzel puhára pároljuk. A paprikákat kicsumázzuk, és félbevágva aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a párolt sárgarépát. Hosszabb ideig, úgy 4-5 percig turmixoljuk, hogy minél finomabb állagú legyen. Átöntjük egy lábasba, és kis lángon főzni kezdjük. Beleküldjük az ecetet, a sót, a borsot, a cukrot, a Worcestershire szószt, a halszószt és egy félbevágott − száraz serpenyőben a vágási felületével lefelé sötét színűre pirított − lime levéből 1 evőkanálnyit. Alacsony lángon, gyakran átkeverve kb. 40 percig főzzük, míg szósz állagúra sűrűsödik. Egy kislyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd steril üvegbe töltjük. Hűtőben hosszú ideig eláll tartósítószer nélkül is.
A paradicsom magházát és héját eltávolítjuk, majd az ecetes uborkával és a hagymával együtt egészen apró, kb. 3-4 mm-es kockákra aprítjuk. Végül összekeverjük a ketchuppal és a majonézzel.A burger összeállítása: a reszelt cheddart rászórjuk a félbevágott bucik vágott felére, és ezzel a felükkel lefelé bedobjuk egy jó forró, száraz serpenyőbe addig, míg a sajt szép sült kérget nem alkot a bucikon. A burgert megpakoljuk a salátával, a burger relishsel és a ropogósra sült baconnel, na meg persze a közepesen átsütött és kicsit pihentetett húspogácsával. Isteni lesz!

www.streetkitchen.hu

Van-e még értelme újabb és újabb hamburger receptekkel és fotókkal elárasztani az internetet?! Hát persze, hogy van, hiszen ez az a kaja, amit mindenki (vagy legalábbis az emberiség 98%-a) imád! Házi chiliszósz, egy pöpec relish, bacon, egy termetes méretű húspogácsa – mindez egy lepirított buciba zárva. Megunhatatlan!

Hozzávalók

4 darabhoz
60 dkg
durvára darált marhalapocka vagy -comb
10 dkg
hideg kókuszzsír
bors
A relishez
20 dkg
paradicsom (tisztítás után a fele lesz)
10 dkg
ecetes uborka
5 dkg
salotta hagyma (vagy lila hagyma)
6 dkg
ketchup
4 dkg
majonéz
Házi chili szószhoz (2 dl-hez)
20 dkg
friss kápia és chili paprika (piros chili, jalapeño, habanero) keveréke fele-fele arányban
15 dkg
sárgarépa
20 dkg
paradicsom
3 gerezd
fokhagyma
5 cl
fehérbor- vagy almaecet
1 púpozott ek
barna cukor
1 tk
1 mk
őrölt bors
1 db
lime
1 ek
worchestershire szósz
2 tk
halszósz (elhagyható)
2 dl
víz
És még…
8 szelet
bacon
20 dkg
reszelt cheddar sajt
1 fej
lollo vagy tölgylevél saláta (persze bármi más zöld is jöhet)
Akkor lesz igazán jó a pogácsa, ha hideg hússal és zsírral, gyorsan dolgozunk. A kókuszzsírt lereszeljük, majd az így kapott pelyhet alaposan elkeverjük a darált hússal. Sem sót, sem borsot nem kell tenni bele, elég lesz sütésnél mindkét oldalukat fűszerezni, mint egy szelet steaknél. 15 dkg-os gömböket formázunk a masszából, amelyeket aztán szabályos koronggá lapítunk. (Érdemes előre megformázni, és a buliban már csak dobálni fel a grillre vagy bele a serpenyőbe!)A sárgarépát megpucoljuk, majd kisebb hasábokra vágva párolóedényben vagy serpenyőben kevés vízzel puhára pároljuk. A paprikákat kicsumázzuk, és félbevágva aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát és a párolt sárgarépát. Hosszabb ideig, úgy 4-5 percig turmixoljuk, hogy minél finomabb állagú legyen. Átöntjük egy lábasba, és kis lángon főzni kezdjük. Beleküldjük az ecetet, a sót, a borsot, a cukrot, a Worcestershire szószt, a halszószt és egy félbevágott − száraz serpenyőben a vágási felületével lefelé sötét színűre pirított − lime levéből 1 evőkanálnyit. Alacsony lángon, gyakran átkeverve kb. 40 percig főzzük, míg szósz állagúra sűrűsödik. Egy kislyukú szűrőn átpasszírozzuk, majd steril üvegbe töltjük. Hűtőben hosszú ideig eláll tartósítószer nélkül is.
A paradicsom magházát és héját eltávolítjuk, majd az ecetes uborkával és a hagymával együtt egészen apró, kb. 3-4 mm-es kockákra aprítjuk. Végül összekeverjük a ketchuppal és a majonézzel.A burger összeállítása: a reszelt cheddart rászórjuk a félbevágott bucik vágott felére, és ezzel a felükkel lefelé bedobjuk egy jó forró, száraz serpenyőbe addig, míg a sajt szép sült kérget nem alkot a bucikon. A burgert megpakoljuk a salátával, a burger relishsel és a ropogósra sült baconnel, na meg persze a közepesen átsütött és kicsit pihentetett húspogácsával. Isteni lesz!

Ha tetszett az OMG: hamburger házi chili szósszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept