Fantasztikus desszertek

OMG:nyáribarackostejberizstorta

OMG: nyári barackos tejberizs torta

Hozzávalók
A piskótához
2 db
tojás
40 g
cukor
50 g
rizsliszt
A tejberizses réteghez
200 g
rizottó rizs
100 g
cukor
1 db
vaníliarúd kikapart magja
800 ml
rizstej
2 db
citrom reszelt héja
300 ml
növényi habtejszín
60 g
porcukor
15 g
zselatin
75 g
víz
A zseléréteghez
4 - 5 db
őszibarack
1 csomag
színtelen tortazselé

Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a cukor felét és így verjük kemény habbá. A sárgáját a maradékkal pedig fehéredésig verjük. A tojássárgás részhez hozzáforgatjuk a fehérjehabot, majd csomómentesre keverjük a rizsliszttel. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon, légkeveréses programon 10-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült- e.A tejberizshez a rizottó rizst beleöntjük a lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magját (beledobjuk magát a rudat is) és 400 ml rizstejet, majd közepes lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A maradék rizstejet további két részletben adjuk hozzá, a végén lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja az összes tejet. A tejberizst kihűtjük, kivesszük belőle a vaníliarudat. A tejszínt a porcukorral felverjük, a zselatint a hátoldalán lévő használati útmutató szerint elkészítjük. A kihűlt rizsbe reszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a langyosra melegített zselatint és 2-3 részletben fellazítjuk a habbá vert tejszínnel. A kihűlt piskótára öntjük, hűtőbe tesszük fél órára.
Az őszibarackokat felezzük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Kör alakban díszítjük vele a torta tetejét. A tortazselét a hátoldalán található használati útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a barackok tetejére, hűtőbe tesszük fél órára. Ezután nincs más dolgunk, minthogy elfogyasszuk.Tipp:
  • Bármilyen más gyümölccsel is helyettesíthetjük a barackot, sőt a krémrétegbe is csempészhetünk belőle.
  • Ha nem cél, hogy glutén- és laktózmentes legyen, akkor a rizstejet tejre, a rizslisztet lisztre, a növényi tejszínt pedig állati tejszínre cserélhetjük.
Ha tetszett a tejberizs torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

Egyszer már megmutattuk, hogy milyen frankó édesség lehet egy jó gyümölcsös tejberizs. Most kicsit továbbgondoltuk és összedobtunk egy hihetetlen krémes, barackos tortát. Az a jó benne, hogy elkészíthető glutén- és laktózmentesen is, így biztos mindenkinek kedvére tehettek vele!

Hozzávalók

1 22 cm átmérőjű tortaformához, 12 szeletes
A piskótához
2 db
tojás
40 g
cukor
50 g
rizsliszt
A tejberizses réteghez
200 g
rizottó rizs
100 g
cukor
1 db
vaníliarúd kikapart magja
800 ml
rizstej
2 db
citrom reszelt héja
300 ml
növényi habtejszín
60 g
porcukor
15 g
zselatin
75 g
víz
A zseléréteghez
4 - 5 db
őszibarack
1 csomag
színtelen tortazselé
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a cukor felét és így verjük kemény habbá. A sárgáját a maradékkal pedig fehéredésig verjük. A tojássárgás részhez hozzáforgatjuk a fehérjehabot, majd csomómentesre keverjük a rizsliszttel. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon, légkeveréses programon 10-15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült- e.A tejberizshez a rizottó rizst beleöntjük a lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliarúd kikapart magját (beledobjuk magát a rudat is) és 400 ml rizstejet, majd közepes lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A maradék rizstejet további két részletben adjuk hozzá, a végén lefedjük és hagyjuk, hogy magába szívja az összes tejet. A tejberizst kihűtjük, kivesszük belőle a vaníliarudat. A tejszínt a porcukorral felverjük, a zselatint a hátoldalán lévő használati útmutató szerint elkészítjük. A kihűlt rizsbe reszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a langyosra melegített zselatint és 2-3 részletben fellazítjuk a habbá vert tejszínnel. A kihűlt piskótára öntjük, hűtőbe tesszük fél órára.
Az őszibarackokat felezzük, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Kör alakban díszítjük vele a torta tetejét. A tortazselét a hátoldalán található használati útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a barackok tetejére, hűtőbe tesszük fél órára. Ezután nincs más dolgunk, minthogy elfogyasszuk.Tipp:
  • Bármilyen más gyümölccsel is helyettesíthetjük a barackot, sőt a krémrétegbe is csempészhetünk belőle.
  • Ha nem cél, hogy glutén- és laktózmentes legyen, akkor a rizstejet tejre, a rizslisztet lisztre, a növényi tejszínt pedig állati tejszínre cserélhetjük.
Ha tetszett a tejberizs torta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett az OMG: nyári barackos tejberizs torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept