Marhahúsos ételek

Oregánósmarhahúspogácsabazsalikomosquinoávalésvöröspesztósbabbal

Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Hozzávalók
100 g
quinoa
200 ml
alaplé
1 db
konzerv vörösbab
(250 g)
2 ek
olívaolaj
100 g
vörös pesztó
1 csokor
bazsalikom
400 g
darált marhahús
1 tk
oregánó
1 tk
fokhagymapor
só, bors

Elkészítés

A quinoát alaposan átmossuk, majd az alaplével felöntve, alacsony lángon addig főzzük, míg szinte teljesen el nem itta a levet, aztán elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.

Az átmosott és leszűrt babot magas hőfokon, 3-4 perc alatt átpirítjuk 1 ek olívaolajon, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a pesztót. Az aprított bazsalikomot belekeverjük a meleg, de nem tűzforró quinoába. A darált húst összedolgozzuk az oregánóval, a fokhagymaporral és sóval, borssal, majd 2 db húspogácsát formázunk belőle.

Egy tapadásmentes serpenyőben, 1 ek olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a pogácsák mindkét oldalát (kb. 2 perc oldalanként), és attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre.

A húspogácsa mellé tálaljuk a quinoát és a pesztós babot, végül néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük a tányért.

oreganos-marhahuspogacsa-quinoaval
Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Elkészítési idő: kb. 45 perc

www.streetkitchen.hu

Ha unod az egész darab húsokat, akkor ez a darált húsos, olaszos hangulatú étel megnyerő lehet számodra. Less rá, próbáld ki, akár hidegen is fogyaszthatod másnapra elcsomagolva!

Hozzávalók

2 főre
100 g
quinoa
200 ml
alaplé
1 db
konzerv vörösbab
(250 g)
2 ek
olívaolaj
100 g
vörös pesztó
1 csokor
bazsalikom
400 g
darált marhahús
1 tk
oregánó
1 tk
fokhagymapor
só, bors

A quinoát alaposan átmossuk, majd az alaplével felöntve, alacsony lángon addig főzzük, míg szinte teljesen el nem itta a levet, aztán elzárjuk, és lefedve hagyjuk állni 10 percig.

Az átmosott és leszűrt babot magas hőfokon, 3-4 perc alatt átpirítjuk 1 ek olívaolajon, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a pesztót. Az aprított bazsalikomot belekeverjük a meleg, de nem tűzforró quinoába. A darált húst összedolgozzuk az oregánóval, a fokhagymaporral és sóval, borssal, majd 2 db húspogácsát formázunk belőle.

Egy tapadásmentes serpenyőben, 1 ek olívaolajon, magas hőmérsékleten lepirítjuk a pogácsák mindkét oldalát (kb. 2 perc oldalanként), és attól függően, hogy mennyire szeretnénk átsütni, betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 5-10 percre.

A húspogácsa mellé tálaljuk a quinoát és a pesztós babot, végül néhány friss bazsalikomlevéllel díszítjük a tányért.

oreganos-marhahuspogacsa-quinoaval
Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Ha tetszett az Oregánós marhahúspogácsa bazsalikomos quinoával és vörös pesztós babbal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept