Megúszós sütik

Óriáscsokiskeksz

Óriás csokis keksz

Hozzávalók
300 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
225 g
vaj
100 g
cukor
145 g
barna cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
335 g
étcsoki pasztilla
2 ág
friss rozmaring
lekvár az összeragasztáshoz

Elkészítés
A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb edénybe, majd belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy robotgépben habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat. Amikor a vaj a cukorral szépen elegyedett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd alacsony sebesség mellett a lisztes keveréket és a vaníliás cukrot is.
Néhány perc keverés után mehet bele a csoki pasztilla és az apróra vágott friss rozmaring . Összedolgozzuk, majd enyhén nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymástól kb. 10 centire, kicsit lenyomkodjuk. Egy tepsiben 6 keksz sül majd. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-12 percig sütjük őket.
Ha kész, kivesszük és még 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd egyenként rácsra helyezzük a kekszeket, hogy kihűljenek és meg is szikkadjanak.  Még két tepsivel tudunk sütni a fenti mennyiségből. Ha kihűltek a kekszek, egyik felüket lekvárral megkenve, kettesével összeillesztjük őket.

www.streetkitchen.hu

A legegyszerűbb, mégis az egyik legtutibb keksz, amit valaha ettem. A rozmaring a csokival ütős páros, a lekvárral együtt pedig masszív függőséget fog okozni.

Hozzávalók

18 darabhoz (vagy fele adagnyi lekváros dupla kekszhez)
300 g
liszt
1 tk
szódabikarbóna
1 tk
225 g
vaj
100 g
cukor
145 g
barna cukor
1 csomag
vaníliás cukor
2 db
tojás
335 g
étcsoki pasztilla
2 ág
friss rozmaring
lekvár az összeragasztáshoz
A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb edénybe, majd belekeverjük a szódabikarbónát és a sót. Egy robotgépben habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajat és a cukrokat. Amikor a vaj a cukorral szépen elegyedett, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd alacsony sebesség mellett a lisztes keveréket és a vaníliás cukrot is.
Néhány perc keverés után mehet bele a csoki pasztilla és az apróra vágott friss rozmaring . Összedolgozzuk, majd enyhén nedves kézzel golyókat formázunk a masszából és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymástól kb. 10 centire, kicsit lenyomkodjuk. Egy tepsiben 6 keksz sül majd. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 9-12 percig sütjük őket.
Ha kész, kivesszük és még 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd egyenként rácsra helyezzük a kekszeket, hogy kihűljenek és meg is szikkadjanak.  Még két tepsivel tudunk sütni a fenti mennyiségből. Ha kihűltek a kekszek, egyik felüket lekvárral megkenve, kettesével összeillesztjük őket.

Ha tetszett az óriás csokis keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése