A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük és félretesszük a zsírt és a pörcöt is.
A csirkemellet felkockázzuk, és 300 g-ot leturmixolunk a tejszínnel, a tojásokkal és 2 evőkanálnyi zsírral, közben pedig sózzuk, borsozzuk.
A maradék csirkemellet sózzuk borsozzuk és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük a szalonnapörcöt, a tejszínes krémet is, és az egészet alaposan összekeverjük.
Egy 30x12 cm-es őzgerincformát kikenünk a kisült szalonnazsírral, kibéleljük baconszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást és túl is lógjanak a forma szélén, majd belesimítjuk a csirkés masszát.
Ráhajtogatjuk fedésben a baconszeleteket, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Levesszük a takarást és további 25 percig sütjük, majd 30 perc pihentetés után kifordítjuk a formából és szeletelve tálaljuk.
Őzgerincbensültfüstöscsirkemell
Egy tipikus hétvégi ebéd ötlet. Csak gyorsan össze kell dobni, a többit pedig a sütő elvégzi helyetted. Sőt akár előre is el lehet készíteni, hiszen szuperül újramelegíthető.
Az őzgerincben sült füstös csirkemell tökéletes választás, ha vendégeket vársz, vagy csak valami extra laktatóval dobnád fel a vasárnapi ebédet. Könnyen szeletelhető, mutatós és szuperül passzol hozzá bármi.
Hozzávalók
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük és félretesszük a zsírt és a pörcöt is.
A csirkemellet felkockázzuk, és 300 g-ot leturmixolunk a tejszínnel, a tojásokkal és 2 evőkanálnyi zsírral, közben pedig sózzuk, borsozzuk.
A maradék csirkemellet sózzuk borsozzuk és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük a szalonnapörcöt, a tejszínes krémet is, és az egészet alaposan összekeverjük.
Egy 30x12 cm-es őzgerincformát kikenünk a kisült szalonnazsírral, kibéleljük baconszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást és túl is lógjanak a forma szélén, majd belesimítjuk a csirkés masszát.
Ráhajtogatjuk fedésben a baconszeleteket, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Levesszük a takarást és további 25 percig sütjük, majd 30 perc pihentetés után kifordítjuk a formából és szeletelve tálaljuk.

Tipp: Leginkább kukoricás rizzsel és csemegeubival tálalnánk, de ez teljesen rátok van bízva. Krumplipüré, saláta, sült krumpli, bármi illik hozzá.
Ha nem tetszik a rizs, akkor nyugodtan válassz más köretet. :) Rengeteg minden illik az őzgerincben sült füstös csirkemell mellé. Mutatunk pár ötletet!
Ha tetszett az Őzgerincben sült füstös csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!