Vadételek

Őzgerincbensültfüstöscsirkemell

Őzgerincben sült füstös csirkemell
ozgerincben-sult-fustos-csirkemell

Hozzávalók
130 g
kenyérszalonna
600 g
csirkemellfilé
130 ml
tejszín
2 db
tojás
bors
1 mk
fokhagymapor
0.5 mk
füstölt pirospaprika
200 g
szeletelt bacon

Elkészítés
  1. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük és félretesszük a zsírt és a pörcöt is.

  2. A csirkemellet felkockázzuk, és 300 g-ot leturmixolunk a tejszínnel, a tojásokkal és 2 evőkanálnyi zsírral, közben pedig sózzuk, borsozzuk.

  3. A maradék csirkemellet sózzuk borsozzuk és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük a szalonnapörcöt, a tejszínes krémet is, és az egészet alaposan összekeverjük. 

  4. Egy 30x12 cm-es  őzgerincformát kikenünk a kisült szalonnazsírral, kibéleljük baconszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást és túl is lógjanak a forma szélén, majd belesimítjuk a csirkés masszát. 

  5. Ráhajtogatjuk fedésben a baconszeleteket, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  6. Levesszük a takarást és további 25 percig sütjük, majd 30 perc pihentetés után kifordítjuk a formából és szeletelve tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Egy tipikus hétvégi ebéd ötlet. Csak gyorsan össze kell dobni, a többit pedig a sütő elvégzi helyetted. Sőt akár előre is el lehet készíteni, hiszen szuperül újramelegíthető.

Az őzgerincben sült füstös csirkemell tökéletes választás, ha vendégeket vársz, vagy csak valami extra laktatóval dobnád fel a vasárnapi ebédet. Könnyen szeletelhető, mutatós és szuperül passzol hozzá bármi.

Hozzávalók

4 fő részére
130 g
kenyérszalonna
600 g
csirkemellfilé
130 ml
tejszín
2 db
tojás
bors
1 mk
fokhagymapor
0.5 mk
füstölt pirospaprika
200 g
szeletelt bacon

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben, közepes lángon ropogósra pirítjuk, majd leszűrjük és félretesszük a zsírt és a pörcöt is.

  2. A csirkemellet felkockázzuk, és 300 g-ot leturmixolunk a tejszínnel, a tojásokkal és 2 evőkanálnyi zsírral, közben pedig sózzuk, borsozzuk.

  3. A maradék csirkemellet sózzuk borsozzuk és összekeverjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük a szalonnapörcöt, a tejszínes krémet is, és az egészet alaposan összekeverjük. 

  4. Egy 30x12 cm-es  őzgerincformát kikenünk a kisült szalonnazsírral, kibéleljük baconszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást és túl is lógjanak a forma szélén, majd belesimítjuk a csirkés masszát. 

  5. Ráhajtogatjuk fedésben a baconszeleteket, lefedjük sütőpapírral és alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

  6. Levesszük a takarást és további 25 percig sütjük, majd 30 perc pihentetés után kifordítjuk a formából és szeletelve tálaljuk. 

ozgerincben-sult-fustos-csirkemell-1
Őzgerincben sült füstös csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Tipp: Leginkább kukoricás rizzsel és csemegeubival tálalnánk, de ez teljesen rátok van bízva. Krumplipüré, saláta, sült krumpli, bármi illik hozzá. 

Ha nem tetszik a rizs, akkor nyugodtan válassz más köretet. :) Rengeteg minden illik az őzgerincben sült füstös csirkemell mellé. Mutatunk pár ötletet!

Fűszeres steakkrumpli

Majonézes zöldbabsaláta

Újhagymás krumplipüré

Ha tetszett az Őzgerincben sült füstös csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept