A velős csontokat egy mélyebb, sütőpapírral borított tepsibe állítjuk, majd 200 fokon 30 percig sütjük.
Közben a zöldségek háromnegyedét megtisztítjuk és 6-8 cm-es darabokra vágjuk, a vöröshagymát elfelezzük, majd 1 ek sóval és a tárkonyecettel egy magas fazékba tesszük. A babérlevelet és az egész borsot egy teatojásba töltjük vagy gézbe kötjük, és ezt is a fazékba dobjuk. Beletesszük a megsült csontot, és ráöntjük a csontból kisült szaftot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd közepes lángon egy órán át főzzük.
Ezután mehet bele a pacal, és alacsony lángon épp csak pötyögtetve, további 4 órán át főzzük. Itt fontos megjegyezni, hogy ez az idő az előfőzés mértékétől függ, a lényeg, hogy a pacal megpuhuljon.
Ezután a levet átszűrjük, a csontot odaadjuk a farkaskutyáknak, a velőt megesszük pirítós mellé, a pacalt félretesszük, a zöldségeket pedig összezúzzuk a leszűrt lében egy botmixerrel.
A pacalt visszatesszük, a maradék nyers zöldséget pedig pacalméretű hasábokra vágjuk, és kb. 10 perc alatt készre főzzük a levesben.
Ezután még közepes lángon tartva behabarjuk a levest, mégpedig tejföllel és tojássárgájával. Mindenképpen hőkiegyenlítést alkalmazva keverjük a levesbe, és a lángot el is zárjuk alatta.
A végén ízesítjük még egy kevés tárkonyecettel és cukorral. Frissítünk az ízén aprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával, és friss kenyérrel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 6 óra