Hozzávalók
- 50 g füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db babérlevél
- 500 g pacal (felcsíkozott, előfőzött)
- só, bors
Hozzávalók
- 50 g füstölt szalonna
- 1 ek sertészsír
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 3 db babérlevél
- 500 g pacal (felcsíkozott, előfőzött)
- só, bors
A pacalpörkölt elkészítéséhez sertészsíron a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Jöhet rá a felezett paprika és paradicsom, majd felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, a köménnyel és beledobjuk a babérleveleket is. Addig főzzük a pörköltalapot, míg a paprika és a paradicsom szétfő, a vizet folyamatosan pótoljuk közben.
Ezután hozzáadjuk a pacalt, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen nem lepi el, majd ha felforrt, alacsony lángon főzzük, 2-2,5 órán keresztül, amíg teljesen megpuhul, a folyadékot pótolva, néha megkeverve. Főtt burgonyával tálaljuk.
Ha tetszett a pacalpörkölt receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!