A pak choi saláta elkészítéséhez először forró citromos vízben blansírozzuk, azaz előfőzzük a leveleire szedett zöldséget kb. 5 percig.
Kiszedjük a vízből, hagyjuk lecsöpögni, majd egy kevés olajon, forró serpenyőben megpirítjuk pár perc alatt.
Egy tálra helyezzük a pak choi leveleket, és rászedjük a fehérbabot, aminek előzőleg leöntöttük a levét.
Elkészítjük az öntetet, amihez egy tálba kimérjük a rizsecetet, a juharszirupot, a szezámolajat, az olívaolajat és a lime levét. Ezt addig keverjük, amíg egy emulziót nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a friss, reszelt gyömbért, a pépesített fokhagymát, a szezámmagot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Leöntjük a salátát az öntettel, végül pirított szezámmaggal, chilipehellyel és friss korianderlevelekkel tálaljuk.