Brutális kaják

Paradicsomoskáposztasültoldalassal

Paradicsomos káposzta sült oldalassal

Hozzávalók
só, bors
A paradicsomos káposztához
1 fej
káposzta
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
2 ek
cukor
1 l
alaplé
1 tk
őrölt kömény
1 l
passzírozott paradicsom
100 g
sűrített paradicsom
A sült oldalashoz
500 g
sertésoldalas
5 gerezd
fokhagyma
só, bors

Elkészítés

A fokhagymát az oldalasra nyomjuk egy fokhagymanyomó segítségével, jól beledörzsöljük, és sózzuk, borsozzuk. Tepsire rakjuk, és fólia alatt 170 fokra előmelegített sütőben legalább 90 percet sütjük, egészen addig, míg a hús puha nem lesz (ezt villával tudjuk ellenőrizni). Ekkor levesszük a fóliát, és 210 fokon kicsit rápirítunk.

A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. 

A hagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a káposztát is. Folyamatosan kevergetjük, amíg a káposzta kicsit összeesik. Felöntjük alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomot is. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Forrásig hevítjük, majd alacsony lángon további 20 percet főzzük.

Ha elkészült, a paradicsomos káposztát a sült oldalassal tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Nem is tudom, mi lehetne ennél menzásabb kaja. Nekem kedves emlékeim vannak róla, ezért gyakran főzöm, de lehet, hogy ti legalább 10 éve nem ettetek ilyet. Most itt az idő…

Hozzávalók

4 főre
só, bors
A paradicsomos káposztához
1 fej
káposzta
1 fej
hagyma
1 ek
olaj
2 ek
cukor
1 l
alaplé
1 tk
őrölt kömény
1 l
passzírozott paradicsom
100 g
sűrített paradicsom
A sült oldalashoz
500 g
sertésoldalas
5 gerezd
fokhagyma
só, bors

A fokhagymát az oldalasra nyomjuk egy fokhagymanyomó segítségével, jól beledörzsöljük, és sózzuk, borsozzuk. Tepsire rakjuk, és fólia alatt 170 fokra előmelegített sütőben legalább 90 percet sütjük, egészen addig, míg a hús puha nem lesz (ezt villával tudjuk ellenőrizni). Ekkor levesszük a fóliát, és 210 fokon kicsit rápirítunk.

A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, egy tálba tesszük, megsózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. 

A hagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a káposztát is. Folyamatosan kevergetjük, amíg a káposzta kicsit összeesik. Felöntjük alaplével, fűszerezzük, és fedő alatt puhára főzzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomot is. Ízlés szerint tovább fűszerezzük. Forrásig hevítjük, majd alacsony lángon további 20 percet főzzük.

Ha elkészült, a paradicsomos káposztát a sült oldalassal tálaljuk.

Ha tetszett a Paradicsomos káposzta sült oldalassal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept