Gyors tészták

Csirkés-paradicsomospikk-pakktészta

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta

Hozzávalók
300 g
penne tészta
250 g
koktélparadicsom
500 g
csirkemell
30 ml
olaj
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
400 ml
passata
1 nagy csipet
cukor
50 g
vaj
1 nagy csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
150 g
trappista sajt
2 - 3 szál
friss petrezselyem

Elkészítés

A paradicsomos tészta elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.

A paradicsomokat félbe-, a csirkét csíkokra vágjuk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és belenyomjuk a fokhagymát. 20-30 másodperc után hozzáadjuk a csirkemellet, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomot is, majd egy perc után sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. Adunk hozzá egy kevés cukrot, majd hozzákeverjük a vajat is. Elzárjuk a tűzhelyet. 

Leszűrjük a tésztát, majd egy nagy tálban összekeverjük a raguval, és hozzáadunk egy nagy csokor aprított petrezselymet is. Tányérba szedjük az ételt, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és friss petrezselyemlevéllel díszítjük.

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Összesen: 15 perc

www.streetkitchen.hu

Tudom-tudom: paradicsomos tészta?! Igen. Lehet, hogy van olyan, akinek pont ez a változat nem jutott még eszébe. Vagy épp már gondolt rá, de nem mert nekiállni, mert nem egy konyhatündér.

Hozzávalók

4 főre
300 g
penne tészta
250 g
koktélparadicsom
500 g
csirkemell
30 ml
olaj
3 gerezd
fokhagyma
só, bors
400 ml
passata
1 nagy csipet
cukor
50 g
vaj
1 nagy csokor
petrezselyem
A tálaláshoz
150 g
trappista sajt
2 - 3 szál
friss petrezselyem

A paradicsomos tészta elkészítéséhez a tésztát enyhén sós, bő, lobogó vízben a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.

A paradicsomokat félbe-, a csirkét csíkokra vágjuk. Közepesen erős lángon olajat hevítünk egy serpenyőben, és belenyomjuk a fokhagymát. 20-30 másodperc után hozzáadjuk a csirkemellet, és erős lángon 3-4 perc alatt megpirítjuk. Beletesszük a serpenyőbe a paradicsomot is, majd egy perc után sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a passatával. Adunk hozzá egy kevés cukrot, majd hozzákeverjük a vajat is. Elzárjuk a tűzhelyet. 

Leszűrjük a tésztát, majd egy nagy tálban összekeverjük a raguval, és hozzáadunk egy nagy csokor aprított petrezselymet is. Tányérba szedjük az ételt, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és friss petrezselyemlevéllel díszítjük.

Csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Elkészítési idő: 10 perc
  • Összesen: 15 perc

Ha tetszett a csirkés-paradicsomos pikk-pakk tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése