Húsételek

Piri-piricsirke

Piri-piri csirke

Hozzávalók
A csirkéhez
10 - 12 szem
madárszem chili
1 fej
vöröshagyma
olívaolaj
1 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
7 - 8 szem
koktélparadicsom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
pár csepp borecet
1 db
egész csontos csirkemell
A salátához
200 - 250 g
apró szemű újkrumpli
1 db
paradicsom
150 g
konzerv fava bab
0.5 fej
lila hagyma
1 nagy marék
spenót
só, bors
1 db
citrom
olívaolaj

Elkészítés

A piri-piri szószhoz a chilit egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg egy kicsit füstölni nem kezd. Rádobjuk a felaprított hagymát, és meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal. Ha a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk oregánóval, füstölt paprikával, és rádobjuk az elfelezett koktélparit. Belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés borecettel, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet. Az egészet beleöntjük egy aprítógépbe, és lezúzzuk. Belekeverünk egy kevés olajat is.

A krumplit megmossuk, héjastul egy tálba rakjuk, és mikróban készre pároljuk.

A csirkét sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon egy serpenyőben minden oldalát körbepirítjuk. Kiszedjük egy tepsibe, megkenjük a piri-piri szósszal és köré szórjuk az előfőzött krumplit, amit sózunk, borsozunk, meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Piri-piri csirke

Ha megsült, kivesszük, a krumplit kiszedjük egy keverőtálba. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, a fava babot, a felszeletelt lila hagymát és a spenótot. Az egészet összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük. Tálalásnál a húst levágjuk a csontról, megkenjük egy kis szósszal, és a salival tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Ha szeretitek a szaftos sült csirkét, ami ráadásul egy kicsit csípős is, akkor ez a ti receptetek!

Hozzávalók

1 főre
A csirkéhez
10 - 12 szem
madárszem chili
1 fej
vöröshagyma
olívaolaj
1 tk
oregánó
1 tk
füstölt paprika
7 - 8 szem
koktélparadicsom
1 gerezd
fokhagyma
só, bors
pár csepp borecet
1 db
egész csontos csirkemell
A salátához
200 - 250 g
apró szemű újkrumpli
1 db
paradicsom
150 g
konzerv fava bab
0.5 fej
lila hagyma
1 nagy marék
spenót
só, bors
1 db
citrom
olívaolaj

A piri-piri szószhoz a chilit egy száraz serpenyőben addig pirítjuk, amíg egy kicsit füstölni nem kezd. Rádobjuk a felaprított hagymát, és meglocsoljuk 3-4 evőkanál olajjal. Ha a hagyma üvegesre párolódott, megszórjuk oregánóval, füstölt paprikával, és rádobjuk az elfelezett koktélparit. Belerakjuk a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés borecettel, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet. Az egészet beleöntjük egy aprítógépbe, és lezúzzuk. Belekeverünk egy kevés olajat is.

A krumplit megmossuk, héjastul egy tálba rakjuk, és mikróban készre pároljuk.

A csirkét sózzuk, borsozzuk és egy kevés olajon egy serpenyőben minden oldalát körbepirítjuk. Kiszedjük egy tepsibe, megkenjük a piri-piri szósszal és köré szórjuk az előfőzött krumplit, amit sózunk, borsozunk, meglocsoljuk egy kevés citromlével és olívaolajjal. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Piri-piri csirke

Ha megsült, kivesszük, a krumplit kiszedjük egy keverőtálba. Belerakjuk a felaprított paradicsomot, a fava babot, a felszeletelt lila hagymát és a spenótot. Az egészet összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével ízesítjük. Tálalásnál a húst levágjuk a csontról, megkenjük egy kis szósszal, és a salival tálaljuk. 

Ha tetszett a Piri-piri csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept