Pizza

Piros-sárgatepsispizza

Piros-sárga tepsis pizza

Hozzávalók
A tésztához
500 g
finomliszt
300 ml
langyos víz
1 tk
kristálycukor
1 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
10 g
4 ek
olívaolaj
A sajtszószhoz
100 ml
tej
80 g
reszelt cheddar
só, bors
1 tk
csípős szósz
1 ek
keményítő
1 csipet
fűszerpaprika
1 csipet
kurkuma
A paradicsomszószhoz
0.5 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 ek
olívaolaj
A mascarponés alaphoz
250 g
mascarpone
2 tk
kurkuma
só, bors
Feltétek
12 - 14 szem
fekete olívabogyó
50 g
cheddar
10 - 12 szelet
szalámi
50 g
trappista
2 - 3 ek

Elkészítés

A piros-sárga tepsis pizza elkészítéséhez a tésztához a lisztet, a vizet, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, az olaj felét, alaposan kidagasztjuk, majd lekenjük a maradék olajjal, és szobahőmérsékleten, egy-másfél órán át duplájára kelesztjük.

A sajtszószhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban elkezdjük hevíteni, majd ha kellően besűrűsödött, leturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

A pizzatésztát egy olajozott tepsibe tesszük, majd a felét megkenjünk a kurkumával kikevert mascarponés alappal, rászórjuk a reszelt cheddart és a felkarikázott olívabogyókat. 

A piros oldalra mehet az olívaolajjal és fűszerekkel leturmixolt paradicsomszósz, majd a reszelt trappista és a szalámi.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a pizza alja is elkezdett már barnulni. Végül a sárga oldalra nyomunk a sajtszószunkból, a piros oldalra pedig a BBQ szószunkból.

Piros-sárga tepsis pizza tányéron
Piros-sárga tepsis pizza (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: kb. 1-1,5 óra
  • Sütési idő: 20-25 perc

A piros-sárga tepsis pizza után kedvet kaptál még több pizzához? Nem lepődtünk, szóval összegyűjtöttünk még három frankó pizzát, ami le fog venni a lábadról!

Körtés-kéksajtos pizza

Húsimádó pizza

Arrabbiata pizza

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha filmnézős este, akkor jöhet egy kétízű, kétszínű BBQ-s, extrán sajtos pizza!

Hozzávalók

1 30x40 cm-es tepsihez
A tésztához
500 g
finomliszt
300 ml
langyos víz
1 tk
kristálycukor
1 csomag
instant élesztő
(7 g-os kiszerelés)
10 g
4 ek
olívaolaj
A sajtszószhoz
100 ml
tej
80 g
reszelt cheddar
só, bors
1 tk
csípős szósz
1 ek
keményítő
1 csipet
fűszerpaprika
1 csipet
kurkuma
A paradicsomszószhoz
0.5 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1 tk
szárított bazsalikom
1 tk
szárított oregánó
1 ek
olívaolaj
A mascarponés alaphoz
250 g
mascarpone
2 tk
kurkuma
só, bors
Feltétek
12 - 14 szem
fekete olívabogyó
50 g
cheddar
10 - 12 szelet
szalámi
50 g
trappista
2 - 3 ek

A piros-sárga tepsis pizza elkészítéséhez a tésztához a lisztet, a vizet, a cukrot és az élesztőt egy nagy tálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, az olaj felét, alaposan kidagasztjuk, majd lekenjük a maradék olajjal, és szobahőmérsékleten, egy-másfél órán át duplájára kelesztjük.

A sajtszószhoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban elkezdjük hevíteni, majd ha kellően besűrűsödött, leturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

A pizzatésztát egy olajozott tepsibe tesszük, majd a felét megkenjünk a kurkumával kikevert mascarponés alappal, rászórjuk a reszelt cheddart és a felkarikázott olívabogyókat. 

A piros oldalra mehet az olívaolajjal és fűszerekkel leturmixolt paradicsomszósz, majd a reszelt trappista és a szalámi.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a pizza alja is elkezdett már barnulni. Végül a sárga oldalra nyomunk a sajtszószunkból, a piros oldalra pedig a BBQ szószunkból.

Piros-sárga tepsis pizza tányéron
Piros-sárga tepsis pizza (Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Kelesztési idő: kb. 1-1,5 óra
  • Sütési idő: 20-25 perc

A piros-sárga tepsis pizza után kedvet kaptál még több pizzához? Nem lepődtünk, szóval összegyűjtöttünk még három frankó pizzát, ami le fog venni a lábadról!

Körtés-kéksajtos pizza

Húsimádó pizza

Arrabbiata pizza

Ha tetszett a Piros-sárga tepsis pizza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept