A songoku pizzára a gombát felszeleteljük, és egy extra forró serpenyőben kb. 5 perc alatt előpirítjuk az olajon. A sajtot lereszeljük, a sonkát tetszőlegesen felvágjuk.
A tésztához az élesztőt és a cukrot összekeverjük, felöntjük a langyos vízzel, és lefedve felfuttatjuk (kb. 10 perc). A liszthez keverjük a sót, majd felöntjük a futtatott élesztős vízzel és az olívaolajjal, és addig dagasztjuk, amíg egy homogén, selymes, lágy tésztát nem kapunk. Enyhén belisztezzük és lefedve duplájára kelesztjük, majd szétosztjuk 2-3 részre, kigombócozzuk, és újból lefedve pihentetjük, amíg újra fel nem lazul.

Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, sütőpapírra tesszük, majd megkenjük 2-4 evőkanál paradicsomszósszal, ezután jöhet rá a sajt. Megszórjuk kukoricával sonkával és gombával, majd meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A sütőt előmelegítjük 230 fokra a tepsivel együtt, majd a tepsit kivesszük, és ráhúzzuk a pizzát a sütőpapírral együtt. Amilyen gyorsan tudjuk, betesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt készre sütjük.