Street Kitchen

Pljeskavica

Pljeskavica

Hozzávalók
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
300 g
darált sertéshús
200 g
darált bárányhús
1 tk
szódabikarbóna
só, bors
100 g
hagyma
0.5 tk
pirospaprika
50 ml
alaplé
0.5 tk
kakukkfű
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 db
kápia paprika
1 ek
balzsamecet
1 fej
lila hagyma
6 db
buci

Elkészítés

A húsokat egy tálba tesszük, rászórjuk a szódabikarbónát, majd sózzuk, és jól összekeverjük.

A hagymát lereszeljük, és a többi alapanyaggal együtt hozzáadjuk a húshoz, majd jól elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb egy éjszakára.

A masszából gombócokat formázunk, kb. 12-13 cm-es átmérőjű, 1 cm vastagságúakat, de a legjobb a zsömléhez igazítani. Egy felforrósított serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük, és mind a két oldalukat 3-4 percig sütjük.

A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután leszedjük a héját, kimagozzuk, és meglocsoljuk balzsamecettel. A hagymát apróra vágjuk. A zsömléket kettévágjuk, serpenyőben a belsejüket picit megpirítjuk, és jöhet az összeszerelés.

Pljeskavica

www.streetkitchen.hu

Itthon is tombol a pljeskavica-őrület, ami nem is csoda, hiszen egy nagyon tuti kajáról van szó. Itt az én verzióm ebből a szuper balkáni kajából, sok-sok sült paprikával, ahogy azt kell!

Hozzávalók

4 adaghoz
A húspogácsához
600 g
darált marhahús
300 g
darált sertéshús
200 g
darált bárányhús
1 tk
szódabikarbóna
só, bors
100 g
hagyma
0.5 tk
pirospaprika
50 ml
alaplé
0.5 tk
kakukkfű
olaj a sütéshez
Az összeállításhoz
4 db
kápia paprika
1 ek
balzsamecet
1 fej
lila hagyma
6 db
buci

A húsokat egy tálba tesszük, rászórjuk a szódabikarbónát, majd sózzuk, és jól összekeverjük.

A hagymát lereszeljük, és a többi alapanyaggal együtt hozzáadjuk a húshoz, majd jól elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb egy éjszakára.

A masszából gombócokat formázunk, kb. 12-13 cm-es átmérőjű, 1 cm vastagságúakat, de a legjobb a zsömléhez igazítani. Egy felforrósított serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, majd a húspogácsákat beletesszük, és mind a két oldalukat 3-4 percig sütjük.

A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ezután leszedjük a héját, kimagozzuk, és meglocsoljuk balzsamecettel. A hagymát apróra vágjuk. A zsömléket kettévágjuk, serpenyőben a belsejüket picit megpirítjuk, és jöhet az összeszerelés.

Pljeskavica

Ha tetszett a Pljeskavica receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept