Húsételek

Poblanochilisquesadilla

Poblano chilis quesadilla

Hozzávalók
A poblano chilis páchoz
4 db
(kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
2 közepes
paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
1 púpozott tk
kakaópor
só, bors
A rucola pestohoz
60 g
rucola
1 kis marék
natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
6 cl
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime leve
só, bors
És még
50 dkg
csirkecomb filé
8 db
kisebb tortilla
10 dkg
cheddar sajt

Elkészítés
Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk.
chili.jpg
Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!
poblano.jpg
Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!A paprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!
quesadilla.jpg
 

www.streetkitchen.hu

Szeretjük a tortillát, szeretjük a finoman bepácolt csirkehúst, az olvadó cheddar sajtot sem vetjük meg. A poblano chili pedig az új kedvencünk, persze, hogy ezt sem hagytuk ki a receptből. Aztán az egészet felturbóztuk még egy kis rukkola pestóval. Mexikói kaja rajongók, ezt figyeljétek!

Hozzávalók

4 személyre
A poblano chilis páchoz
4 db
(kb. 50 g) szárított poblano chilipaprika
2 közepes
paradicsom
2 gerezd
fokhagyma
3 ek
étolaj
1 púpozott tk
kakaópor
só, bors
A rucola pestohoz
60 g
rucola
1 kis marék
natúr hámozott mandula (vagy bármilyen olajos mag, ami van otthon)
6 cl
olívaolaj
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
lime leve
só, bors
És még
50 dkg
csirkecomb filé
8 db
kisebb tortilla
10 dkg
cheddar sajt
Elkészítjük a poblano chilis pácot: a chilik szárát és magjait eltávolítjuk (a magokat rakjátok el, jól jön az még máskor), és a paprikákat félbevágva, kiterítve egy száraz, forró serpenyőben pár percig pörköljük, míg illatozni nem kezdenek. Egy tálba dobjuk őket és meleg vízzel felöntve kb. 15 percig puhítjuk. A megpuhult paprikákat kifacsarjuk és egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fokhagymát, étolajat, kakaóport, végül jó alaposan sózzuk-borsozzuk.
chili.jpg
Legyen a pác jó sós, hiszen ez ízesíti majd a csirkéket! Az egészet szép sima krémmé turmixoljuk és az így kapott pasztát ráöntjük a csirkecombokra, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Ha van időtök, hagyjátok hűtőben marinálódni 2-3 órát vagy akár egy éjszakát is. Ha nincs, süssétek meg rögtön grillrácsra pakolva, grill fokozaton a sütőben, vagy akár egy forró grill serpenyőben. Ha sütőben sütitek, egyszer forgassátok meg a combokat, hogy mindkét felük rendesen megpiruljon!
poblano.jpg
Ha kész a hús, jöhet a rucola-pesto: egy aprítógépbe dobáljatok bele minden hozzávalót és zúzzátok krémesre. Ennyi!A quesadilla összeállításánál egy száraz, közepesen forró serpenyőbe dobjátok bele a tortillát, szórjátok meg reszelt cheddarral és csíkokra vágott chilis csirkével, kanalazzatok rá kevés rucola pestót és a tortillát félbe hajtva süssétek addig, míg a sajt belül el nem olvad, a tortilla pedig mindkét oldalán szépen megpirul. Azonnal faljátok fel még melegen!A paprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!
quesadilla.jpg
 

Ha tetszett a poblano chilis quesadilla receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése