Street food

PopcornSiciliani

Popcorn Siciliani

Hozzávalók
2 ek
pisztácia
4 - 5 db
olívaolajban eltett szárított paradicsom
2 ek
olívabogyó
(mag nélküli)
1 ek
kapribogyó
1 csipet
oregánó
1 tk
bazsalikom
1 ek
vörös pesztó
4 ek
reszelt parmezán
2 tk
80 g
pattogtatni való kukorica
(kb. 4 ek)
3 ek
olívaolaj

Elkészítés

A popcorn Siciliani elkészítéséhez a pisztáciát egy késes aprítóban darabosra zúzzuk. A szárított paradicsomot először késsel kisebb darabokra vágjuk, hogy az aprító biztosan megbirkózzon vele, majd a pisztáciához szórjuk. Mehet utána az olíva- és a kapribogyó, majd alaposan összezúzzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a pesztót, a reszelt parmezánt, és sózzuk, majd félretesszük.

A pattogtatáshoz fedővel használható, 3-4 literes edényt használjunk. Jól felforrósítjuk, majd beledobjuk a kukoricát, és belelocsoljuk az olajat. Az edényt mozgatva átmelegítjük a kukoricaszemeket, majd amikor elkezd pattogni, fedővel lefedve folyamatosan rázogatva kipattogtatjuk az összeset. Vissza is vehetünk az hőfokból, hogy ne égjen meg, majd félrehúzva hozzáadagoljuk a krémes szicíliai ízesítőt.

popcorn siciliani

Elkészítési idő: kb. 10 perc

www.streetkitchen.hu

Egyszerű, gyors és nagyon finom rágcsa a szilveszteri buliba!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
pisztácia
4 - 5 db
olívaolajban eltett szárított paradicsom
2 ek
olívabogyó
(mag nélküli)
1 ek
kapribogyó
1 csipet
oregánó
1 tk
bazsalikom
1 ek
vörös pesztó
4 ek
reszelt parmezán
2 tk
80 g
pattogtatni való kukorica
(kb. 4 ek)
3 ek
olívaolaj

A popcorn Siciliani elkészítéséhez a pisztáciát egy késes aprítóban darabosra zúzzuk. A szárított paradicsomot először késsel kisebb darabokra vágjuk, hogy az aprító biztosan megbirkózzon vele, majd a pisztáciához szórjuk. Mehet utána az olíva- és a kapribogyó, majd alaposan összezúzzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a pesztót, a reszelt parmezánt, és sózzuk, majd félretesszük.

A pattogtatáshoz fedővel használható, 3-4 literes edényt használjunk. Jól felforrósítjuk, majd beledobjuk a kukoricát, és belelocsoljuk az olajat. Az edényt mozgatva átmelegítjük a kukoricaszemeket, majd amikor elkezd pattogni, fedővel lefedve folyamatosan rázogatva kipattogtatjuk az összeset. Vissza is vehetünk az hőfokból, hogy ne égjen meg, majd félrehúzva hozzáadagoljuk a krémes szicíliai ízesítőt.

popcorn siciliani

Elkészítési idő: kb. 10 perc

Ha tetszett a Popcorn Siciliani receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept