Green kitchen

Tökéletessütőbensültrántottcsirkerizibizivel

Tökéletes sütőben sült rántott csirke rizibizivel

Hozzávalók
A rizibizihez
800 ml
víz
1 púpozott tk
2 ek
olaj
400 g
rizs
200 g
borsó
bors
1 szál
répa
2 kis csokor
petrezselyem
A húshoz
600 g
csirkemellfilé
250 g
zsemlemorzsa
2 db
tojás
4 ek
olaj
200 g
liszt
30 g
vaj

Elkészítés

Nincs vasárnap rántott csirke nélkül!

A köret elkészítésével kezdünk. A rizibizihez 800 ml vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, az olajat, a rizst és a borsót. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrű, főzelékes állagú lesz, közben egy kevés borssal ízesítjük. Ezután átrakjuk forró vízfürdőbe, ami annyit jelent, hogy egy nagyobb edényt feltöltünk forró vízzel, és ebbe tesszük a rizzsel telit. Ez azért előnyös, mert nem tud odakapni az edény aljára. Közepes lángon, fedő alatt 30 perc alatt készre pároljuk. Még forrón hozzákeverjük a vágott petrezselymet és a reszelt répát.

A csirkemellfilét tetszőlegesen felvágjuk, de fontos, hogy a vastagsága 1 cm alatt legyen! Mindkét oldalát sózzuk, majd félretesszük.

A zsemlemorzsát 230 fokra előmelegített sütőben borostyános, aranybarna színűre pirítjuk, nagyjából 10 perc alatt, közben megkeverve.

A rántott csirke panírozásához a tojásokhoz hozzáadunk 1 csapott teáskanál sót, 4 evőkanál olajat, 1 púpozott evőkanál lisztet, és egy botmixerrel összedolgozzuk. Előkészítjük a panírpályát, ehhez sorrendbe tesszük az összetevőket: először csirke, majd liszt, ezután a tojásos massza, végül a morzsa. Ebben a sorrendben bundázzuk a szeleteket.

Sütés előtt egy szilikonecsettel a szeletek mindkét oldalát megkenjük olvasztott vajjal, majd a 230 fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

Sütőben sült rántott csirke
Sütőben sült rántott csirke

www.streetkitchen.hu

Megmutatjuk, hogyan készül a Fördős-család kedvenc, Lajos-féle rántott csirkéje.

Hozzávalók

4 főre
A rizibizihez
800 ml
víz
1 púpozott tk
2 ek
olaj
400 g
rizs
200 g
borsó
bors
1 szál
répa
2 kis csokor
petrezselyem
A húshoz
600 g
csirkemellfilé
250 g
zsemlemorzsa
2 db
tojás
4 ek
olaj
200 g
liszt
30 g
vaj

Nincs vasárnap rántott csirke nélkül!

A köret elkészítésével kezdünk. A rizibizihez 800 ml vizet forralunk, hozzáadjuk a sót, az olajat, a rizst és a borsót. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg sűrű, főzelékes állagú lesz, közben egy kevés borssal ízesítjük. Ezután átrakjuk forró vízfürdőbe, ami annyit jelent, hogy egy nagyobb edényt feltöltünk forró vízzel, és ebbe tesszük a rizzsel telit. Ez azért előnyös, mert nem tud odakapni az edény aljára. Közepes lángon, fedő alatt 30 perc alatt készre pároljuk. Még forrón hozzákeverjük a vágott petrezselymet és a reszelt répát.

A csirkemellfilét tetszőlegesen felvágjuk, de fontos, hogy a vastagsága 1 cm alatt legyen! Mindkét oldalát sózzuk, majd félretesszük.

A zsemlemorzsát 230 fokra előmelegített sütőben borostyános, aranybarna színűre pirítjuk, nagyjából 10 perc alatt, közben megkeverve.

A rántott csirke panírozásához a tojásokhoz hozzáadunk 1 csapott teáskanál sót, 4 evőkanál olajat, 1 púpozott evőkanál lisztet, és egy botmixerrel összedolgozzuk. Előkészítjük a panírpályát, ehhez sorrendbe tesszük az összetevőket: először csirke, majd liszt, ezután a tojásos massza, végül a morzsa. Ebben a sorrendben bundázzuk a szeleteket.

Sütés előtt egy szilikonecsettel a szeletek mindkét oldalát megkenjük olvasztott vajjal, majd a 230 fokos sütőben 6 perc alatt készre sütjük.

Sütőben sült rántott csirke
Sütőben sült rántott csirke

Ha tetszett a Tökéletes sütőben sült rántott csirke rizibizivel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept