Brutális kaják

Sajttaltöltöttrántottfasírttepsiskrumplival

Sajttal töltött rántott fasírt tepsis krumplival

Hozzávalók
só, bors
A tepsis krumplihoz
600 g
krumpli
só, bors
50 ml
olaj
A fasírozotthoz
1 db
zsemle
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
500 g
darált sertéshús
2 - 3 gerezd
fokhagyma
0.25 tk
őrölt kömény
2 tk
pirospaprika
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
3 - 4 db
sajtkocka (könnyen olvadó fajta)
A panírhoz
80 g
liszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
A sütéshez
bő olaj

Elkészítés

Krumpli:

A tepsis krumplihoz a krumplit megpucoljuk, és fél centis karikákra vágjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal és az olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ügyelve arra, hogy minél kisebb helyen fedjék egymást a krumpliszeletek, mert úgy tud szépen pirulni. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Fasírt:

Míg sül a krumpli, elkészítjük a fasírozottat. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát nedvességgel. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, az őrölt köménnyel és a pirospaprikával együtt. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, majd alaposan összekeverjük.

A húsból először hamburgerpogácsákat formázunk, majd beletesszük a közepükbe a sajtot, és gombóccá gyúrjuk. Figyeljünk rá, hogy a hús mindenhol körbeölelje a sajtkockát.

A szokásos módon bepanírozzuk a fasírozottat. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Hogy a sajt a sütés során ne folyjon ki, biztosra megyünk: megismételjük ezt a műveletet.

Sütés:

Egy serpenyőben kb. 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük a fasírozottat. Figyeljünk, ha nagyon gyorsan elkezdene pirulni a panír, vegyük lejjebb a hőfokot. Fontos, hogy az átlagosnál hosszabb ideig süssük, mert a sajtnak köszönhetően viszonylag nagyobb fasírozottakkal van dolgunk, így a közepük nehezebben sül át. Ha megsültek a fasírozottak, konyhai papírtörlőre szedjük őket, és leitatjuk róluk a felesleges olajat.

Tányérra szedjük a megsült krumplit, és a fasírozottal tálaljuk.    

  • előkészítési idő: 15 perc
  • sütési idő: 50 perc
  • összesen: 65 perc
Sajttal töltött rántott fasírt tepsis krumplival

www.streetkitchen.hu

A fasírozott egy igazi klasszikus, amihez ha nem nyúlnánk, is szuper kis étel lenne. Egyenesen imádom. De kíváncsi voltam, mit tesz vele, ha a belsejébe bújtatok egy darabka sajtot, és az egészet „kabátba” öltöztetem.

Hozzávalók

2 - 3 főre
só, bors
A tepsis krumplihoz
600 g
krumpli
só, bors
50 ml
olaj
A fasírozotthoz
1 db
zsemle
1 fej
hagyma
2 ek
olaj
500 g
darált sertéshús
2 - 3 gerezd
fokhagyma
0.25 tk
őrölt kömény
2 tk
pirospaprika
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
3 - 4 db
sajtkocka (könnyen olvadó fajta)
A panírhoz
80 g
liszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
A sütéshez
bő olaj

Krumpli:

A tepsis krumplihoz a krumplit megpucoljuk, és fél centis karikákra vágjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal és az olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ügyelve arra, hogy minél kisebb helyen fedjék egymást a krumpliszeletek, mert úgy tud szépen pirulni. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Fasírt:

Míg sül a krumpli, elkészítjük a fasírozottat. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk, hogy jól megszívja magát nedvességgel. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kb. 2 evőkanál olajon lepirítjuk, majd a darált húshoz adjuk a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, az őrölt köménnyel és a pirospaprikával együtt. Beleütjük a tojást, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, majd alaposan összekeverjük.

A húsból először hamburgerpogácsákat formázunk, majd beletesszük a közepükbe a sajtot, és gombóccá gyúrjuk. Figyeljünk rá, hogy a hús mindenhol körbeölelje a sajtkockát.

A szokásos módon bepanírozzuk a fasírozottat. Először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Hogy a sajt a sütés során ne folyjon ki, biztosra megyünk: megismételjük ezt a műveletet.

Sütés:

Egy serpenyőben kb. 160 fokra melegítjük az olajat, és 6-8 perc alatt szép ropogósra és aranybarnára sütjük a fasírozottat. Figyeljünk, ha nagyon gyorsan elkezdene pirulni a panír, vegyük lejjebb a hőfokot. Fontos, hogy az átlagosnál hosszabb ideig süssük, mert a sajtnak köszönhetően viszonylag nagyobb fasírozottakkal van dolgunk, így a közepük nehezebben sül át. Ha megsültek a fasírozottak, konyhai papírtörlőre szedjük őket, és leitatjuk róluk a felesleges olajat.

Tányérra szedjük a megsült krumplit, és a fasírozottal tálaljuk.    

  • előkészítési idő: 15 perc
  • sütési idő: 50 perc
  • összesen: 65 perc
Sajttal töltött rántott fasírt tepsis krumplival

Ha tetszett a Sajttal töltött rántott fasírt tepsis krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept