Kids

Rántottsajtlenmagosbundában

Rántott sajt lenmagos bundában

Hozzávalók
A sült zöldségekhez
200 g
édesburgonya
só, bors
fokhagyma-granulátum
olívaolaj
300 g
brokkoli
130 g
kaliforniai paprika
A rántott sajthoz
150 g
trappista sajt
30 g
liszt
2 db
tojás
40 g
zsemlemorzsa
25 g
lenmag
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A rántott sajt előtt foglalkozzunk a körettel. A sült zöldségekhez egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a hasábokra vágott édesburgonyát, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és átforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, ugyanígy fűszerezzük a rózsáira szedett brokkolit és a hasábokra vágott kaliforniai paprikát is, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 15 perc után az édesburgonya mellé rakjuk a többi zöldséget is, majd további kb. 30 percet sütjük. Ha a brokkoli pirulni kezdene, rakjunk a tepsire alufóliát. 

A sajtot kb. 1,5 cm vastagságú háromszögekre szeleteljük. Megforgatjuk lisztben, villával felvert tojásban, majd a lenmaggal elkevert zsemlemorzsában. Az utolsó két lépést megismételjük, ennek köszönhetően nem folyik ki a sajt a panírból, de hogy tutira menjünk: sütés előtt néhány órára fagyasztóba rakjuk a sajtokat. Bő olajban, néhány perc alatt kisütjük őket.

Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: zöldségek: 45 perc, sajt: 15 perc
  • Összesen: 60 perc 
Tipp: Az olajos magvakat érdemes rendszeresen használni a kicsik ételeihez, hiszen remek zsírsavösszetételüknek köszönhetően nagy szerepük van egészségük megőrzésében. A lenmag emellett például kalciumban és rostban is bővelkedik – így kifejezetten javasolt, hiszen ezekből az anyagokból ennek a korosztálynak az étrendje gyakran hiányos. Ez a recept bizonyítja, hogy akár a hagyományos ételeket is könnyen színesíthetjük vele. 

Ajánlott életkor:

Bő olajban sült étel csecsemő- és bölcsődés korú gyermekeknek nem igazán javasolt, de 3-4 éves kortól alkalmanként beépíthető a kiegyensúlyozott étrendbe. 

www.streetkitchen.hu

Nem véletlenül szerepel a legtöbb étterem gyerekmenüjében a rántott sajt. Kár lenne tagadni: a kicsik imádják. Ha szeretnénk kicsit növelni az étel ásványianyag- és rosttartalmát, akkor készítsük el lenmaggal! Sült zöldségekkel tálalva szuper kis ebéd a család számára.

Hozzávalók

1 gyermek és felnőtt adaghoz
A sült zöldségekhez
200 g
édesburgonya
só, bors
fokhagyma-granulátum
olívaolaj
300 g
brokkoli
130 g
kaliforniai paprika
A rántott sajthoz
150 g
trappista sajt
30 g
liszt
2 db
tojás
40 g
zsemlemorzsa
25 g
lenmag
bő olaj a sütéshez

A rántott sajt előtt foglalkozzunk a körettel. A sült zöldségekhez egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a hasábokra vágott édesburgonyát, sóval, borssal és fokhagyma-granulátummal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, és átforgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amíg sül, ugyanígy fűszerezzük a rózsáira szedett brokkolit és a hasábokra vágott kaliforniai paprikát is, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 15 perc után az édesburgonya mellé rakjuk a többi zöldséget is, majd további kb. 30 percet sütjük. Ha a brokkoli pirulni kezdene, rakjunk a tepsire alufóliát. 

A sajtot kb. 1,5 cm vastagságú háromszögekre szeleteljük. Megforgatjuk lisztben, villával felvert tojásban, majd a lenmaggal elkevert zsemlemorzsában. Az utolsó két lépést megismételjük, ennek köszönhetően nem folyik ki a sajt a panírból, de hogy tutira menjünk: sütés előtt néhány órára fagyasztóba rakjuk a sajtokat. Bő olajban, néhány perc alatt kisütjük őket.

Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
Rántott sajt lenmagos bundában, sült zöldségekkel
  • Előkészítési idő: 15 perc 
  • Elkészítési idő: zöldségek: 45 perc, sajt: 15 perc
  • Összesen: 60 perc 
Tipp: Az olajos magvakat érdemes rendszeresen használni a kicsik ételeihez, hiszen remek zsírsavösszetételüknek köszönhetően nagy szerepük van egészségük megőrzésében. A lenmag emellett például kalciumban és rostban is bővelkedik – így kifejezetten javasolt, hiszen ezekből az anyagokból ennek a korosztálynak az étrendje gyakran hiányos. Ez a recept bizonyítja, hogy akár a hagyományos ételeket is könnyen színesíthetjük vele. 

Ajánlott életkor:

Bő olajban sült étel csecsemő- és bölcsődés korú gyermekeknek nem igazán javasolt, de 3-4 éves kortól alkalmanként beépíthető a kiegyensúlyozott étrendbe. 

Ha tetszett a Rántott sajt lenmagos bundában receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept