A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, keményítő és céklapor) egy tálban összekeverjük.
A vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojássárgájákat, a vaníliamagokat és az ecetet, és jó alaposan elkeverjük. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket és az írót. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. (Ha van 2 db formánk, akkor válasszuk ketté a tésztát, és úgy süssük 30 percig.) Felvágás előtt 30 percet pihentetjük a hűtőben a piskótát.
A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan összekeverjük, beletöltjük a tortába, és körbe is kenjük vele.
