Fantasztikus desszertek

Redvelvettorta

Red velvet torta

Hozzávalók
110 g
vaj
A piskótához
350 g
liszt
5 g
sütőpor
12 g
kakaópor
1 csipet
10 g
keményítő
50 g
céklapor
350 g
cukor
250 ml
olaj
4 db
tojás
1 rúd
vanília kikapart magjai
1 ek
ecet
250 ml
író
A krémhez
100 g
fehér csoki
500 g
mascarpone
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
150 g
porcukor
0.5 rúd
vanília kikapart magjai
1 csipet

Elkészítés

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, keményítő és céklapor) egy tálban összekeverjük.

A vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojássárgájákat, a vaníliamagokat és az ecetet, és jó alaposan elkeverjük. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket és az írót. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. (Ha van 2 db formánk, akkor válasszuk ketté a tésztát, és úgy süssük 30 percig.) Felvágás előtt 30 percet pihentetjük a hűtőben a piskótát.

A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan összekeverjük, beletöltjük a tortába, és körbe is kenjük vele.

Red velvet torta

www.streetkitchen.hu

Sokszor kerestétek, úgyhogy meg is csináltuk! A mesterséges színezéket, amivel gyakran turbózzák ezt a sütit, persze kihagytuk belőle, mégis gyönyörű színe van, ráadásul brutálisan finom is!

Hozzávalók

1 22 cm-es tortához
110 g
vaj
A piskótához
350 g
liszt
5 g
sütőpor
12 g
kakaópor
1 csipet
10 g
keményítő
50 g
céklapor
350 g
cukor
250 ml
olaj
4 db
tojás
1 rúd
vanília kikapart magjai
1 ek
ecet
250 ml
író
A krémhez
100 g
fehér csoki
500 g
mascarpone
120 g
szoba-hőmérsékletű vaj
150 g
porcukor
0.5 rúd
vanília kikapart magjai
1 csipet

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, keményítő és céklapor) egy tálban összekeverjük.

A vajat és a cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tojássárgájákat, a vaníliamagokat és az ecetet, és jó alaposan elkeverjük. Folyamatos keverés mellett beledolgozzuk a száraz összetevőket és az írót. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. 22 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük. (Ha van 2 db formánk, akkor válasszuk ketté a tésztát, és úgy süssük 30 percig.) Felvágás előtt 30 percet pihentetjük a hűtőben a piskótát.

A krémhez a fehér csokit felolvasztjuk, majd az összes többi hozzávalóval jó alaposan összekeverjük, beletöltjük a tortába, és körbe is kenjük vele.

Red velvet torta

Ha tetszett a Red velvet torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept