Pékség

Sajtburgercsiga

Sajtburgercsiga

Hozzávalók
2 ek
étolaj
200 g
darált sertéshús
50 ml
worcester-szósz
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
50 g
bacon
só, bors
1 csomag
vajas élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 tk
fokhagymapor
2 tk
morzsolt oregánó
1 db
csemegeuborka
150 g
cheddar sajt
A tálaláshoz
0.5 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A sajtburgercsiga első lépéseként egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon lepirítjuk rajta a darált húst. Ráöntjük a Worcester-szószt, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a felkockázott bacont. Sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összepirítjuk, majd félrehúzzuk, hogy kihűljön. 

Közben a vajas élesztős leveles tésztát kitekerjük és megkenjük ketchuppal, valamint mustárral. Rászórjuk a fokhagymaport és az oregánót, megpakoljuk felkarikázott csemegeuborkával és szétterítjük rajta a kihűlt húsos ragut. Megszórjuk reszelt cheddarral és a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. 

Kb. 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ahogy megsültek a csigák, apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

sajtburgercsiga baconnel
Sajtburgercsiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc 

Nem lehet azzal mellélőni, ha lapul otthon egy csomag bolti leveles tészta, hiszen rengeteg más finomság készíthető belőle:

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Diós-pisztáciás csavart

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Nagy rajongója vagyok a hambiknak, legyen szó a klasszikus formáról vagy épp erről a csigának feltekert változatról. Ha kipróbálod, te is arról fogsz álmodozni, mikor készítheted el újra ezt a finomságot!

Hozzávalók

10 - 12 db csigához
2 ek
étolaj
200 g
darált sertéshús
50 ml
worcester-szósz
0.5 fej
vöröshagyma
(100 g/fej)
50 g
bacon
só, bors
1 csomag
vajas élesztős leveles tészta
(400 g-os kiszerelés)
3 ek
ketchup
1 ek
mustár
2 tk
fokhagymapor
2 tk
morzsolt oregánó
1 db
csemegeuborka
150 g
cheddar sajt
A tálaláshoz
0.5 csokor
friss petrezselyem

A sajtburgercsiga első lépéseként egy serpenyőben olajat hevítünk és nagy lángon lepirítjuk rajta a darált húst. Ráöntjük a Worcester-szószt, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a felkockázott bacont. Sózzuk, borsozzuk, az egészet jól összepirítjuk, majd félrehúzzuk, hogy kihűljön. 

Közben a vajas élesztős leveles tésztát kitekerjük és megkenjük ketchuppal, valamint mustárral. Rászórjuk a fokhagymaport és az oregánót, megpakoljuk felkarikázott csemegeuborkával és szétterítjük rajta a kihűlt húsos ragut. Megszórjuk reszelt cheddarral és a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. 

Kb. 2 ujjnyi vastag csigákat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ahogy megsültek a csigák, apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. 

sajtburgercsiga baconnel
Sajtburgercsiga (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 15 perc 

Nem lehet azzal mellélőni, ha lapul otthon egy csomag bolti leveles tészta, hiszen rengeteg más finomság készíthető belőle:

Sajtos háromszög bolti leveles tésztából

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Diós-pisztáciás csavart

Ha tetszett a Sajtburgercsiga receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept