A cukkiniket lereszeljük, egy tálba dobjuk, besózzuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, amíg kiengedi a levét.
Ezután egy tiszta konyharuhába dobjuk a cukkinit, kifacsarjuk belőle a levet, addig, még egy szinte száraz cukkinimasszát nem kapunk.
Ekkor egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a sütőport, 220 g reszelt sárga cheddar sajtot, majd beletesszük a cukkinit is.
Elkezdjük összekeverni a géppel, majd beledobjuk a felkockázott puha vajat és egy szép, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát belerakjuk egy nejlonba, becsomagoljuk és hűtőbe rakjuk 60 percre.
Lisztezett felületre dobjuk a pihentetett tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután összehajtogatjuk úgy, hogy behajtjuk az egyik oldalát, arra ráhajtjuk a vele párhuzamos oldalát, majd behajtjuk az alsó részt is, az arra párhuzamos részt szintén, majd ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.
A tésztából 40-50 darab, kb. ujjnyi hosszú és ujjnyi vastag sajtos cukkiniropogóst vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Felverünk egy tojást, lekenjük vele az összes ropogóst, a maradék reszelt sajtot pedig a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.
Sajtoscukkiniropogós
Egy igazi fullos vendégváró, amiből nem lehet eleget készíteni. Belekerül a nyár kedvenc alapanyaga is, a cukkini! Így lesz tökéletes.
A cukkini adja a szaftosságot, a cheddar a telt ízt, a hajtogatott tészta pedig a ropogós textúrát. A recept nem bonyolult, de a pihentetés és hajtogatás adja meg azt a pluszt, amitől igazán különleges lesz. Tökéletes sós nasi bármilyen alkalomra – főleg nyáron, amikor a cukkini szezonja van.
Hozzávalók
Elkészítés
A cukkiniket lereszeljük, egy tálba dobjuk, besózzuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, amíg kiengedi a levét.
Ezután egy tiszta konyharuhába dobjuk a cukkinit, kifacsarjuk belőle a levet, addig, még egy szinte száraz cukkinimasszát nem kapunk.
Ekkor egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a sütőport, 220 g reszelt sárga cheddar sajtot, majd beletesszük a cukkinit is.
Elkezdjük összekeverni a géppel, majd beledobjuk a felkockázott puha vajat és egy szép, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát belerakjuk egy nejlonba, becsomagoljuk és hűtőbe rakjuk 60 percre.
Lisztezett felületre dobjuk a pihentetett tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután összehajtogatjuk úgy, hogy behajtjuk az egyik oldalát, arra ráhajtjuk a vele párhuzamos oldalát, majd behajtjuk az alsó részt is, az arra párhuzamos részt szintén, majd ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.
A tésztából 40-50 darab, kb. ujjnyi hosszú és ujjnyi vastag sajtos cukkiniropogóst vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Felverünk egy tojást, lekenjük vele az összes ropogóst, a maradék reszelt sajtot pedig a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.

Ezek a falatkák annyira addiktívak, hogy simán elfogynak már a sütőből kivéve, még melegen. Tálald mártogatóssal, saláta mellé vagy csak úgy, magában – minden formában működik. És ha marad (ritka, de előfordul), másnap is ugyanolyan finom!
Bejött a sajtos cukkini ropogós? Nem csodáljuk, itt van még három tuti vendégváró, amivel nem lesz sok macera!
Ha tetszett a Sajtos cukkiniropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!