Vendégváró sós falatok

Sajtoscukkiniropogós

Sajtos cukkiniropogós
sajtos-cukkinis-ropogos

Hozzávalók
300 g
cukkini
1 csipet
só (ízlés szerint)
400 g
liszt + a nyújtáshoz
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
300 g
sárga cheddar sajt
250 g
puha vaj
1 db
tojás

Elkészítés
  1. A cukkiniket lereszeljük, egy tálba dobjuk, besózzuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, amíg kiengedi a levét.

  2. Ezután egy tiszta konyharuhába dobjuk a cukkinit, kifacsarjuk belőle a levet, addig, még egy szinte száraz cukkinimasszát nem kapunk.

  3. Ekkor egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a sütőport, 220 g reszelt sárga cheddar sajtot, majd beletesszük a cukkinit is.

  4. Elkezdjük összekeverni a géppel, majd beledobjuk a felkockázott puha vajat és egy szép, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

  5. A tésztát belerakjuk egy nejlonba, becsomagoljuk és hűtőbe rakjuk 60 percre.

  6. Lisztezett felületre dobjuk a pihentetett tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután összehajtogatjuk úgy, hogy behajtjuk az egyik oldalát, arra ráhajtjuk a vele párhuzamos oldalát, majd behajtjuk az alsó részt is, az arra párhuzamos részt szintén, majd ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.

  7. A tésztából 40-50 darab, kb. ujjnyi hosszú és ujjnyi vastag sajtos cukkiniropogóst vágunk.

  8. Sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Felverünk egy tojást, lekenjük vele az összes ropogóst, a maradék reszelt sajtot pedig a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.

www.streetkitchen.hu

Egy igazi fullos vendégváró, amiből nem lehet eleget készíteni. Belekerül a nyár kedvenc alapanyaga is, a cukkini! Így lesz tökéletes.

A cukkini adja a szaftosságot, a cheddar a telt ízt, a hajtogatott tészta pedig a ropogós textúrát. A recept nem bonyolult, de a pihentetés és hajtogatás adja meg azt a pluszt, amitől igazán különleges lesz. Tökéletes sós nasi bármilyen alkalomra – főleg nyáron, amikor a cukkini szezonja van.

Hozzávalók

40 - 50 darabhoz
300 g
cukkini
1 csipet
só (ízlés szerint)
400 g
liszt + a nyújtáshoz
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
300 g
sárga cheddar sajt
250 g
puha vaj
1 db
tojás

Elkészítés

  1. A cukkiniket lereszeljük, egy tálba dobjuk, besózzuk, alaposan elkeverjük és hagyjuk 5-10 percig állni, amíg kiengedi a levét.

  2. Ezután egy tiszta konyharuhába dobjuk a cukkinit, kifacsarjuk belőle a levet, addig, még egy szinte száraz cukkinimasszát nem kapunk.

  3. Ekkor egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a sütőport, 220 g reszelt sárga cheddar sajtot, majd beletesszük a cukkinit is.

  4. Elkezdjük összekeverni a géppel, majd beledobjuk a felkockázott puha vajat és egy szép, ragacsos tésztát gyúrunk belőle.

  5. A tésztát belerakjuk egy nejlonba, becsomagoljuk és hűtőbe rakjuk 60 percre.

  6. Lisztezett felületre dobjuk a pihentetett tésztát, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután összehajtogatjuk úgy, hogy behajtjuk az egyik oldalát, arra ráhajtjuk a vele párhuzamos oldalát, majd behajtjuk az alsó részt is, az arra párhuzamos részt szintén, majd ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.

  7. A tésztából 40-50 darab, kb. ujjnyi hosszú és ujjnyi vastag sajtos cukkiniropogóst vágunk.

  8. Sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Felverünk egy tojást, lekenjük vele az összes ropogóst, a maradék reszelt sajtot pedig a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük őket.

sajtos-cukkinis-ropogos-5
Sajtos cukkiniropogós (Fotó: Street Kitchen)

Ezek a falatkák annyira addiktívak, hogy simán elfogynak már a sütőből kivéve, még melegen. Tálald mártogatóssal, saláta mellé vagy csak úgy, magában – minden formában működik. És ha marad (ritka, de előfordul), másnap is ugyanolyan finom!

Bejött a sajtos cukkini ropogós? Nem csodáljuk, itt van még három tuti vendégváró, amivel nem lesz sok macera!

Sütőtökös-spenótos csiga leveles tésztából

Feta sajtos rúd

Chipotlés-kolbászos csavart cheddarmártással

Ha tetszett a Sajtos cukkiniropogós receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept