A salchipapa-hoz a virsliket megfőzzük vízben, vagy bedobjuk a mikróba 1-2 percre. A burgonyát bő, 170-180 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a felkarikázott virslit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Végül meglocsoljuk ketchuppal, majonézzel és chiliszósszal, és frissen tálaljuk.
Nem, nem papát akarjuk a szalagavatónkról informálni, hanem csak a peruiak gyorskajájáról van szó. Létezik belőle több verzió, de alapjában véve egy sült krumplis étel, marhából készült kolbásszal, viszont mi most egy kicsit belazulunk, és virslivel, sok sajttal készítjük.
Hozzávalók
2 főre
4 db
virsli
700 g
fagyasztott hasábburgonya
1 l
olaj a sütéshez
só, bors
300 g
trappista
ketchup
majonéz
chiliszósz
A salchipapa-hoz a virsliket megfőzzük vízben, vagy bedobjuk a mikróba 1-2 percre. A burgonyát bő, 170-180 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, rátesszük a felkarikázott virslit, és megszórjuk reszelt sajttal.
Végül meglocsoljuk ketchuppal, majonézzel és chiliszósszal, és frissen tálaljuk.
Salchipapa - a perui sült krumpli
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a Salchipapa, a perui sült krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!